Bilim insanlarından ilginç iddia: Koronavirüse karşı kefir!

İsrail'deki Necef Ben-Gurion Üniversitesi'nde araştırmacılar kefirde ve yoğurtta bulunan bazı moleküllerin kovid hastalarının ölümüne yol açabilen stokin fırtınalarını tedavi edebileceğini ileri sürdü.

Koronavirüs vakaları her geçen gün artarken İsrail kefirle öldürücü stokin fırtınalarının tedavi edilebileceğini iddia etti.

STOKİNLER SAVAŞMAK İÇİN VARLAR

Hakemli bilimsel dergi Microbiome'da yayımlanan araştırmanın yazarlarından Prof. Dr. Raz Jelinek, "Sitokinler, vücudun virüsler gibi işgalcilerle savaşmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bağışıklık molekülleridir. Ancak belirli durumlarda vücut aşırı hızlanır ve çok fazla sitokin salgılar. O kadar çoktur ki sizi öldürür. Kovid'de de olan budur bilim insanları nedenini tam olarak bilmiyor."

YOĞURT FAKTÖRÜ 

The Jerusalem Post'a konuşan Jelinek'e göre doktora öğrencisi Orit Malka, koronavirüs salgınından birkaç yıl önce yoğurdun tedavi edici bir etkisi olduğunu fark etti  "Yoğurtta antienflamatuvar özelliklere sahip moleküller bulmuştuk, bunu biliyorduk" diyen Jelinek "Kovid başladığında, bu moleküllerin sitokin fırtınasına karşı etkili olup olmayacağını görmeye karar verdik." dedi.

FARELER TAMAMEN İYİLEŞTİ

Sitokin fırtınasına maruz kalan ve söz konusu moleküllerle tedavi edilen fareler tamamen iyileşmişti. Moleküller sitokin fırtınasını ortadan kaldırmakla da kalmamış, aynı zamanda bağışıklık sisteminde denge sağlamıştı.

Bilim insanlarından ilginç iddia: Koronavirüse karşı kefir! ile ilgili etiketler İsrail kefir yoğurt kovid kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.