Bilim insanları keşfetti: İşte koronavirüsü ağır geçirme riskini artıran gen

Polonyalı bilim insanları koronavirüsü ağır geçirme riskini artıran geni keşfetti. Bu buluşun kimin daha fazla hastalık riski taşıdığını tespit etmekte doktorlara yardımcı olacağı belirtilirken, bu sayede aşılamada da öncelik sırasının belirlenebileceği kaydedildi. Söz konusu geni Avrupa nüfusunun yaklaşık yüzde 9'unun taşıdığı belirtiliyor.

Polonya'daki Bialystok Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları, yaş, cinsiyet ve kilodan sonra hastaların koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonunu ağır geçirmesinde etkili olan dördüncü faktörün bir gen olduğunu keşfetti. 

Bilim insanlarınca yapılan araştırmalar sonucunda, koronavirüs enfeksiyonunu ağır geçirme riskini iki katından daha fazla oranda arttıran gen keşfedildi. Polonya'daki Bialystok Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları, koronavirüs enfeksiyonunun hangi yoğunlukta geçirileceğini belirleyen genin yaş, cinsiyet ve kilodan sonra dördüncü en önemli faktör olduğunu tespit etti.
Söz konusu gene sahip olanların Polonya'daki oranı nüfusun yüzde 14'üyken, Avrupa'nın tamamında ise yüzde 8-9 oranında kişi bu geni taşıyor.

Bu buluşun kimin daha fazla hastalık riski taşıdığını tespit etmekte doktorlara yardımcı olacağı belirtilirken, bu sayede aşılamada da öncelik sırasının belirlenebileceği kaydedildi.
Yeni araştırmanın Polonya'daki aşılamalara yardımcı olacağı umuluyor. Zira aşı olma konusundaki tereddüt, özellikle Orta ve Doğu Avrupa'da koronavirüs kaynaklı ölümlerin artmasına neden olmaya devam ediyor. Son verilere göre Polonya nüfusunun yüzde 56.2'i koronavirüse karşı tam aşılama yaptırdı.

Bilim insanları keşfetti: İşte koronavirüsü ağır geçirme riskini artıran gen ile ilgili etiketler Polonya koronairüs gen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.