Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Arif Ersoy hayatını kaybetti

Ünlü siyasetçi ve bilim insanı Prof. Dr. Arif Ersoy, kalp yetmezliği nedeniyle Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ersoy, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın en yakın yol arkadaşlarındandı.

Prof. Dr. Arif Ersoy, kalp yetmezliği sebebiyle 72 yaşında hayata veda etti. Ersoy, Necmettin Erbakan'ın yakın yol arkadaşıydı.

Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Arif Ersoy hayatını kaybetti

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ersoy'un vefatından dolayı taziye mesajı yayınladı:

"ESAM’da bir dönem birlikte çalıştığımız, eski Çorum Belediye Başkanı, İslam ekonomisi üzerine kıymetli çalışmalar yapan hocamız, Prof. Dr. Arif Ersoy dâr-ı bekâya irtihal etmiştir. Cenab-ı Hak rahmet eylesin; yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Arif Ersoy hayatını kaybetti - Resim : 2

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise mesajında "İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn. Değerli büyüğümüz, Milli Görüş'ün emektarlarından Prof. Dr. Arif Ersoy Hocamız Hakk'a yürüdü. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabır versin." ifadelerini kullandı.

Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Arif Ersoy hayatını kaybetti - Resim : 3

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da duyduğu derin üzüntüyü paylaştı:

"Milli Görüş hareketinin duayenlerinden, Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy hocamızın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Erbakan'ın ekonomi programı adil düzenin teorisyenlerinden olan Ersoy, çeşitli üniversitelerde akademisyenlik görevinde bulundu. 1994 ve 2002 yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı yaptı.

Ersoy'un Çorum'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Arif Ersoy hayatını kaybetti ile ilgili etiketler vefat bilim insanı Arif Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.