Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişme: İlk kez düşünce yoluyla tweet atıldı

Avustralya'da bir ALS hastası bilim dünyasını ayağa kaldıran bir gelişmeye imza attı. Philip O'Keefe adlı 62 yaşındaki hasta kas gücünü kullanmadan sadece düşünce yoluyla ilk kez tweet atan kişi olarak tarihe geçti. O'Keefe paylaşımı beynine yerleştirilen bir implant sayesinde yaptı.

Bilim dünyasının uzun süredir üzerinde çalıştığı düşünce gücüyle fikirleri aktarma ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Avustralya'da bir ALS hastası ilk defa beynine yerleştirilen bir implant sayesinde kas gücü kullanmadan Twitter'da paylaşım yaptı.

Avustralya'da ALS hastası olan 62 yaşındaki Philip O'Keefe beynine yerleştirilen bir bilgisayar arayüzü ile sadece düşüncelerini kullanarak Twitter'da paylaşım yaptı. Söz konusu teknolojiyi geliştiren şirket Synchron yaptığı açıklamada O'Keefe düşünce yoluyla tweet atan tarihteki ilk kişi olduğunu duyurdu.

O'Keefe, kullandığı sistemle "Merhaba dünya" mesajını paylaştı. Dünyada bir ilki yaşayan O'Keefe yaptığı açıklamada. “Şimdi, sadece bilgisayarda nereye tıklamak istediğimi düşünüyorum. Artık e-posta gönderebilir, banka yapabilir, alışveriş yapabilir ve şimdi Twitter üzerinden dünyaya mesaj gönderebilirim" dedi.

O'Keefe sonrasında ise Synchron'un CEO'su Thomas Oxley'in Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir başka paylaşımda ise "Tuşlara vurmaya ya da sesle yönlendirmeye ihtiyaç yok. Bu tweeti sadece düşüncelerimle yazdım" ifadelerini kullandı.

ALS'nin neden olduğu ilerleyici felç sonrası O'Keefe'nin beynine geçen yıl 'Stentrode' adlı bir bilgisayar arayüzü kurulmuştu. 'Hastaların düşünce yoluyla dijital cihazları kablosuz olarak kontrol etmelerini sağlamak için tasarlanan' implant, kafatası delinmeksizin şah damarı yoluyla yerleştirildi.

Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişme: İlk kez düşünce yoluyla tweet atıldı ile ilgili etiketler bilgisayar tweet düşünce kas gücü beyin implant Philip O'Keefe Synchron
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.