Bilal Saygılı kimdir? Bilal Saygılı Camii nerede?

Bilal Saygılı kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ege Üniversitesi'nde Bilal Saygılı Camii'nin açılışını yaptı.Erdoğan camiinin açılış töreninde konuştu. Bilal Saygılı'nın yaşaı ise merak konusu oldu. Peki Bilal Saygılı kimdir? Ne iş yapıyor?

Bilal Saygılı kimdir? Bilal Saygılı Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuşma yaptı. Camiinin nerede olduğu ve Bilal Saygılı'nın kim olduğu merak ediliyor. Peki Bilal Saygılı kimdir?

Bilal Saygılı kimdir?  Bilal Saygılı Camii nerede?

BİLAL SAYGILI

1970 yılında Ankara’da doğdu. Lise eğitimini 1985-1987 yılları arasında Karşıyaka Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise 1987-1991 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.1986 yılında kurulan Saygılı Rulman şirketinde 1991 yılında Genel Müdür olarak iş hayatına atılan Bilal Saygılı, bugün şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Rulman ve güç aktarım ürünlerinde Türkiye’nin öncü firmalarından olan Saygılı Rulman’ı 50 metrekarelik bir dükkandan 10 bin metrekarelik bir tesise taşıyan Bilal Saygılı, gerek Türkiye’nin gerekse uluslararası sektörlerin rulman ihtiyacını karşılama noktasında şirketinin küresel ve güçlü bir marka olmasını hedefliyor.

MÜSİAD İzmir’in kurulduğu ilk yıllardan itibaren üyesi ve Genç MÜSİAD İzmir’in kurucusu olan Bilal Saygılı, bugün MÜSİAD İzmir Başkanıdır.

Ticaret hayatındaki başarıların yanı sıra milli otomobil sporcusu, hayırsever bir iş insanı, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bilal Saygılı kimdir?  Bilal Saygılı Camii nerede? - Resim : 2

 BİLAL SAYGILI CAMİİ NEREDE?

Ege Üniversitesi girişinde, Manisa kavşağında inşa edilen Bilal Saygılı Camii ibadete açılıyor.

Temelleri 2016 yılında atılan cami, mimari özelikleriyle dikkat çekiyor. 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisinin bugünün teknolojisi ile birleştirilerek inşa edilen Bilal Saygılı Camii, kapalı mekan itibariyle 3 bin, açık mekanlarla toplam 7 bin kişilik olduğu belirtildi.

İslam mimarisi ile ilgili önemli eserlerde imzası olan Mimar Necip Dinç tarafından projelendirilen cami, 7 bin 500 metre kapalı alanda inşa edildi. Kubbe yüksekliğinin 28 metre, minare yüksekliğinin 50 metre olan cami, Sultan Ahmet Camis'indeki merkezi plan şeması esas alınarak oluşturuldu, caminin içinde ve dışında sadelik esas alındı.

Bilal Saygılı kimdir? Bilal Saygılı Camii nerede? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Ege Üniversitesi İzmir Bilal Saygılı Bilal Saygılı Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.