Bilal Erdoğan darbe gecesini anlattı: En kötü şeye hazırlandık

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatırken, "Hemen kendimizi olabilecek en kötü şeye hazırladık. Zaten babadan öğrendiğimiz de hep onlara hazırlıklı olmak. Cumhurbaşkanımız bizi o şekilde hazırladı. Allah ondan razı olsun" dedi.

Atlı Okçuluk Şampiyonası için Kayseri’ye gelen Bilal Erdoğan’ı Kayseri Erkilet Havalimanı'nda Ak Parti İl Başkanı Cahit Özden karşıladı. Buradan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anadolu Harikalar Diyarı'na giden Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ev sahipliğinde Kayseri Sofrası'nda kahvaltı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Hülya Nergiz Atçı'nın da bulunduğu kahvaltıda sucuk, pastırma ve yöresel yiyecekler yenildi.

Bünyan İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası'nın finallerini izlemeye gelen Bilal Erdoğan, DHA muhabirinin 15 Temmuz darbe gecesi yaşadıklarına ilişkin sorusunu yanıtladı. "15 Temmuz gecesi neler yaşadığınızı anlatır mısınız?" sorusuna Bilal Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Hemen kendimizi olabilecek en kötü şeye hazırladık. Zaten babadan öğrendiğimiz de hep onlara hazırlıklı olmaktı. Cumhurbaşkanımız bizi o şekilde hazırladı. Allah, ondan razı olsun. Şunu da gördük, asıl koskoca, büyük Türk ailesinin birer ferdi olarak, kaderini artık bu memleketin, bu toprakların kaderine bağlamış insanlar olarak, bütün milletin o şekilde yetiştiğini görmek bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Elhamdülillah bu millet, bu topraklara nasıl sahip çıkacağını, dışarıdan gelebilecek hangi hayasız taarruz olursa olsun, sahip çıkacağını da göstermiş oldu. O gece bütün sıkıntılarıyla Elhamdülillah geride kaldı. Şimdi hem Türkiye'de böyle şeylerin tekrarlanmaması için gerekli yapısal değişikliklerin, büyük ciddi adımların atılması zamanı. Hem de ondan sonra hayatımıza devam etme zamanı."

'OKÇULUK POPÜLER HALE GELMELİ'

Bilal Erdoğan gençlerin okçuluğa ilgi duymasını, bu spor dalının daha da popüler hale gelmesini arzuladığını belirterek, "Bugün Kayseri'de Bünyan ilçesinde yapılacak olan Atlı Okçuluk Şampiyonası için buluştuk. Geleneksel sporlarımızın daha popülerleştirilmesi için, gençlerimizin ilgisinin bu alanlara kanalize olması için gayret gösteriyoruz. Çünkü biz bütün yitik değerlerimizi yeniden kazanmalı, yeniden anlamalıyız ki, geleceğe kendi kimliğimizle yürüyebilelim. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Yaz boyunca Anadolu'nun çeşitli yerlerinde benzer etkinliklerin devam edeceğini anlatan Bilal Erdoğan, "İnşallah Ağustos ayının sonunda da 26-28 Ağustos'ta İstanbul Küçükçekmece'de büyük bir Spor ve Kültür Festivali yapacağız inşallah. Onun da buradan müjdesini vermiş olalım. İnşallah çok güzel bir etkinlik olacak" diye konuştu. Bu arada Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Anadolu Harikalar Diyarında 2023 projesi çerçevesinde yapılacak, Türkiye’deki ilk okçuluk ve atlı okçuluk merkezinin projesini Bilal Erdoğan’a sunum yaptı.

Bilal Erdoğan, Bünyan'a gitmeden önce de darbe gecesi üzerine bomba yağdırılan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde yaşamını yitiren ve ilçede toprağa verilen komiser yardımcısı Cennet Yiğit’in ailesini ziyaret etti. Erdoğan, şehit komiser yardımcısının babası Yahya Kemal ile annesi Huriye Yiğit’e başsağlığı diledi.

Bilal Erdoğan darbe gecesini anlattı: En kötü şeye hazırlandık ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.