'Türkiye'ye karşı katı bir yaklaşım gerek!'

ABD'de seçimin galibi Joe Biden'ın kabinesine Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak seçtiği isim Jake Sullivan’ın, Türkiye'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’la "Türkiye kontrolden çıktı, ABD’nin bunu söyleme zamanı" başlıklı bir makale kaleme aldığı ortaya çıktı.

ABD’nin Türkiye eski büyükelçisi ve Savunma Bakanlığı politika şefi Eric Edelman’la Jake Sullivan’ın, 13 Şubat 2018 tarihli Sullivan Politico dergisinde “Türkiye kontrolden çıktı, ABD’nin bunu söyleme zamanı“ başlıklı ortak bir makale kaleme aldı. Gercekgundem'in haberine göre; Makalede, “ABD ve Türk kuvvetleri arasında gerçek bir çatışma tehlikesi var. Yönetim, artık kötü davranışlara tahammül etmeyeceğini açıkça belirtmelidir” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Sullivan, Barrack Obama dönemindeki başkan yardımcılığı sırasında Joe Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı olarak da görev yapmıştı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu sırasında kaleme alınan makalede şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekatı sonrasında, Türk ve Amerikan askerleri arasında bir zamanlar düşünülemeyecek çatışma olasılığı endişe verici bir şekilde gerçek oldu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ABD destekli Kürt birliklerine karşı verdiği mücadele bölgeyi yeterince istikrarsızlaşıyor. Ancak asıl risk, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtler ve ABD’nin kontrolündeki Menbiç kentine, daha doğuya doğru ilerleme vaadini yerine getirmesi halinde ortaya çıkacak.

Bir çatışmayı önlemenin tek yolu, Amerikalı politika yapıcıların işler daha da kötüye gitmeden önce Türkiye'ye karşı açık ve katı bir yaklaşım benimsemeleridir."

Makalede “Zaten Erdoğan'ın büyüyen otoriterliği, Rusya'yla flörtü ve Suriye'de çatışan çıkarlar nedeniyle baskı altında olan onlarca yıllık ABD-Türkiye ittifakına geri dönüşü olmayacak şekilde zarar verebileceğinin” altı çiziliyor.

Türk savunma sanayi, mali sektör ve yolsuzluklara bulaşmış yetkililerini hedefleyen ambargolar konulması çağrısında da bulunan ikili, “Washington'un amacı Erdoğan'a 'kızgın' olduğu için çatışma çıkartmak olmamalı. Amaç yapıcı bir yaklaşım için koşulları ve kuralları oluşturmak olmalı.

Kürt ve ABD'li güçlere saldıran Suriye yanlısı güçlere geçtiğimiz günlerde yapılan Amerikan saldırıları Türkiye'ye Amerika'nın kendisini ve ortaklık yaptığı güçleri korumak için kararlığını göstermek için kullanılabilir” ifadeleri kullanılıyor.

'Türkiye'ye karşı katı bir yaklaşım gerek!' ile ilgili etiketler Türkiye Joe Biden Jake Sullivan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.