Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamasının arkasındaki isim belli oldu: Kamala Harris

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 iddialarına 'soykırım' ifadesini kullanmasının ardındaki isim belli oldu. Biden'ın bu skandal kararı almasına ikna eden ismin ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğu iddia edildi.

ABD Başkanı Joe Biden 1915 iddialarının yıldönümünde 'sözde soykırım'ı tanıdığını ilan ederek 'soykırım' kelimesini kullandı. 

SKANDALIN PERDE ARKASINDAKİ İSİM HARRİS

Diğer ABD başkanlarının 'büyük felaket' olarak nitelendirdiği olayı Biden'ın 'soykırım' kelimesi kullanarak açıkmasının perde arkasındaki ismin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğu iddia edildi.

ERMENİ DİASPORASI DESTEKLİYOR

Türkiye'nin sert tepki göstererek kınadığı skandal açıklamalara Harris sessiz kalsa da Biden üzerinde çok etkili olduğu belirtiliyor. Harris'in Kaliforniya'dan gelmesi ve Ermeni diaspoarsının ciddi desteklediği bir isim olması bunun en net kanıtı olarak gösteriliyor.

Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamasının arkasındaki isim belli oldu: Kamala Harris

ERMENİ VE RUM LOBİLERİNE SÖZ VERMİŞTİ

Öte yandan Joe Biden'ın seçim sürecinde Ermeni ve Rum lobilerine söz vermiş olması da bu adamı getirdi. Siyasi olarak bir kaybı ve kaygısı olmayan Biden'ın, 1 dönem görevde kalacak olmanın verdiği rahatlıkla bu skandal adımı attığı ifade ediliyor.

DIŞİŞLERİ VE PENTAGON SKANDALA SESSİZ

Bu dönemde ABD Kongresi'nde geçmiş dönemlerde görülmeyen biçimde Ermeni yalanına destek olduğu göze çarptı. Aynı şekilde ABD Dışişleri ve Pentagon'un, tartışmalar konusunda sessiz kalması da dikkat çekti.

Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamasının arkasındaki isim belli oldu: Kamala Harris ile ilgili etiketler Ermeni soykırım Joe Biden Kamala Harris
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.