Biden'ın 'Gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilirler' iddiasına Rusya'dan cevap geldi!

ABD Başkanı Biden'ın "Rusya, gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilir" iddiası sonrası Rusya kanadından açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna ile savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde " Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var" ifadesini kullandığını aktarmıştı.

Horne, "Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadesini kullanmıştı.

BIDEN'IN SAVAŞ İDDİASINA RUSYA KANADINDAN YANIT GELDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklama "Savaş çanları çalıyor" yorumlarına neden olmuşken Rusya kanadından Biden'ın iddiasına ilişkin dikkat çeken bir yanıt geldi.

 

"EĞER BU RUSYA'YA BAĞLI İSE SAVAŞ OLMAYACAK"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimallerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak. Biz savaş istemiyoruz" ifadesini kullandı.

"ANCAK, ÇIKARLARIMIZIN GÖRMEZDEN GELİNMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Lavrov, "Ukrayna ile savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz." dedi. 

 

 

Biden'ın 'Gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilirler' iddiasına Rusya'dan cevap geldi! ile ilgili etiketler Rusya Savaş Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.