Biden'ın düşüş nedenini Beyaz Saray açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden'ı uçak merdivenlerinde 3 kez art arda dengesini kaybedip düşmesi dünya genelinde yankı uyandırdı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada olayın şiddetli rüzgar nedeniyle meydana geldiği belirtildi. ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın oğlu ise Biden'ı tiye aldı.

Amerika, Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentine ziyareti öncesi görüntülenen Joe Biden'ın başkanlık uçağı Air Force 1'in merdivenlerinde üç kere ayağının takılmasını konuşuyor.

ÇOK RÜZGÂRLIYDI

Biden'ın düşüşü ABD medyasında ve sosyal medyada gündem olurken, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın merdiven basamaklarında ayağının takılmasına 'rüzgârlı hava koşullarının' sebep olduğunu söyledi.

Biden'ın düşüş nedenini Beyaz Saray açıkladı

Önceki gün meydana gelen olayla ilgili konuşan Sözcü Jean-Pierre, "Dışarısı çok rüzgârlıydı. Ben, kendim basamaklardan düşecek gibi oldum" dedi.

Başkan Biden'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu da ekledi. Biden merdivenleri çıktığı sırada rüzgârın hızı saatte 19 mil (30.5 kilometre) ölçüldü. Uluslararası Beaufort Ölçeği'ne göre bu hız, "şiddetli rüzgâr" olarak sınıflandırılıyor.

TRUMP'IN OĞLU TİYE ALDI

Bununla birlikte görüntüler, ABD'de büyük yankı buldu. Biden'ın selefi olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald John Trump Jr., Twitter'dan yaptığı montaj video ile Joe Biden'ı tiyealdı.

Biden'ın düşüş nedenini Beyaz Saray açıkladı ile ilgili etiketler ABD Donald Trump uçak Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.