Biden'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür: 'Harika bir iş yapıyorsunuz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi nedeniyle Madrid'te bir araya gelmişlerdi. Dana sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden, ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Biden başbaşa görüşme öncesi, Ukrayna'da tutulan ve limanlardan çıkarılamayan tahılın dünya piyasalarına ulaştırılabilmesi için yaptığı "müthiş iş" ve "İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ilerlemesine izin verilmesi" dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Madrid'de ikili temaslarına kapsamında ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. 1 saat 15 dakika süren görüşmeyi tüm dünya yakından takip etti. 

BIDEN'DAN ERDOĞAN'A: HARİKA BİR İŞ YAPIYORSUNUZ....

Biden başbaşa görüşme öncesi, Ukrayna'da tutulan ve limanlardan çıkarılamayan tahılın dünya piyasalarına ulaştırılabilmesi için yaptığı "müthiş iş" ve "İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ilerlemesine izin verilmesi" dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Biden, "Harika bir iş yapıyorsunuz. Size teşekkür etmek istiyorum." dedi.

ERDOĞAN'DAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Tekrar bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Özellikle NATO Zirvesi gündemi itibarıyla yüklü bir zirve oldu. Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla ülkemize dönme fırsatı bulacağız. NATO'nun güçlenmesine yönelik adımlarda özellikle Rusya-Ukrayna krizi ele alınacak. Temennimiz o ki Rusya-Ukrayna olayında hububat konusunda meydana gelen gelişmeler. Bunun yanı sıra akaryakıtla ilgili gelişmeler. Bu konuda bizler denge politikasıyla süreci sürdürüyoruz. Temennimiz o ki, netice alırız, bir an önce hububat konusunda, şu anda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım." ifadelerini kullandı. 

GÖRÜŞME TEKLİFİ ABD'DEN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin düzenlendiği Madrid'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden'la bir görüşme yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de 'olabilir' dedik." ifadelerini kullanmıştı.

Biden'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür: 'Harika bir iş yapıyorsunuz' ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan nato zirvesi biden Tahıl krizi görüşme teşekkür
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.