Biden'dan Putin yorumu: Zeki, zor ve değerini hak eden bir hasım

NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra basının karşısına geçen ABD Başkanı Joe Biden, 16 Haziran'da görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Purin için bu değerlendirmeyi yaptı.

NATO Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, "zeki, zor ve değerini hak eden bir hasım" olarak niteledi. Putin'e yönelik "katil" sözleri hatırlatılınca, "Bunun yapmak üzere olduğumuz toplantı açısından çok da önemli olduğunu düşünmüyorum." dedi.

NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ikili görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Biden, zirvede Rusya’nın NATO’ya yönelik saldırgan eylemlerini görüştüklerini ve bu konuda kendisinin Bükreş'in dokuz doğu kanat müttefiki ile bir araya geldiğini kaydetti. ABD’nin transatlantik ittifakını savunmaktan geri durmayacağına vurgu yapan Biden, ABD'nin NATO'nun 5. maddesine bağlı olduğunu yineledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile 16 Haziran'da Cenevre'de yapacağı görüşmeye ilişkin sorulara da yanıt veren Biden, "Burada NATO üyesi olarak konuştuğum her dünya lideri ki çoğu bunu dile de getirdi, Putin ile görüşeceğim için bana teşekkür etti. Putin'e işbirliği yapılması gereken alanlarda birlikte çalışmayı teklif edeceğim. İşbirliği yapmamayı tercih ederse ve eskiden olduğu gibi siber güvenlik ve diğer konularda faaliyetlerde bulunursa buna karşılık vereceğiz." dedi. Putin ile görüşmesinde anlaşmazlık olan konularda da kırmızı çizgilerini net bir şekilde ortaya koyacağını dile getiren ABD Başkanı Biden; Rus lider Putin'i zeki, zor ve değerli bir hasım olarak niteledi.

"KATİL" DEMİŞTİ

Putin'e bir televizyon programında "katil" dediği hatırlatılan Biden, kısa bir süre bu soruyu geçiştirmeye çalıştı ancak sözlerini toparlayamayınca da "Bunun yapmak üzere olduğumuz toplantı açısından çok da önemli olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

Biden'dan Putin yorumu: Zeki, zor ve değerini hak eden bir hasım ile ilgili etiketler Vladimir Putin Joe Biden nato zirvesi putin biden görüşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.