PKK'yı destekleyen eski generali bakan yapıyor

Donald Trump'tan başkanlık koltuğunu devralmaya hazırlanan Joe Biden'ın bakanlıkları da netleşmeye başladı. Biden, savunma bakanlığı görevine emekli general Lloyd Austin'i aday gösterdi. Austin, DEAŞ ile mücadele iddiasıyla terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekle tanınıyor.

ABD başkanlık seçimlerini kazanan ve ocak ayında koltuğu Trump'tan devralması beklenen Joe Biden, DEAŞ ile mücadele iddiasıyla terör örgütü PKK'nın desteklenmesinde büyük bir rol sahibi olan emekli general Lloyd Austin'i savunma bakanlığı görevi için aday gösterdi. 

Biden'ın tercihini Austin'den yana kullandığını Politico'ya üç ayrı kaynak bildirdi. Adaylığı dört farklı kaynak da Associated Press'e doğruladı. Biden kabinesinde istediği isimleri duyurmaya başladığında Pentagon'un başına eski bir Savunma Bakanlığı yetkilisi olan Michele Flournoy'un adı öne çıkıyordu. Ancak Flournoy'un ismi geçen haftalarda gündemden çıktı.

SENATO KABUL ETMEYEBİLİR

The Guardian'ın aktardığına göre Austin'in "Pentagon'un sivil ve ordu liderliği arasında açık bir çizgi olması gerektiğine inanan" Senato'da kabul almakta zorlanabileceği konuşuluyor.

Pentagon'un daha önce kısa süre orduda görev yapmış birçok lideri olmuştu, ancak kariyerinin tamamını orduda geçiren sadece iki kişi savunma bakanı seçildi: George C Marshall ve James Mattis.

PKK'NIN DESTEKLENMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTI

Austin, 2010-11 yıllarında Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemde Irak'taki ABD güçlerinin komutanlığını yürüttü.

General, 2016 yılında emekli olmadan önce ABD Merkezi Komutası'nın (CENTCOM) başındaydı. Austin'in adı burada DEAŞ'lA mücadelede öne çıkmaya başladı.

ABD'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı Kürt grupları desteklemeye başlamasında önemli rol oynayan Austin, Irak'ta DEAŞ'ın kontrolü altında bulunan bölgelerin geri alınması için başlatılan askeri operasyonlarla ilgili görevler üstlenirken birkaç kez Türkiye'yi ziyaret etti.

Austin, ABD'nin Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) destek verdiğini kabul eden ilk askeri yetkiliydi. Emekli general, YPG ile beraber çatışmalara girmediklerini ancak "sağlık ve danışmanlık" desteği verdiklerini söylemişti.

Öte yandan birçok sivil haklar grubu, geçen haftalarda Joe Biden'a kabinesinde daha çok siyah vatandaşa rol vermesi için baskı yapmaya başlamıştı.

PKK'yı destekleyen eski generali bakan yapıyor ile ilgili etiketler ABD PKK DEAŞ Lloyd Austin Joe Biden Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.