Biden'a ikinci kutlama HDP'den

HDP, ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris için kutlama mesajı yayımladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzalı mesajda Biden'dan beklentiler sıralandı.

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Buldan ve Sancar'ın ABD başkanı seçilen Joe Biden ve Türkiye'yi soykırımla suçlayan yardımcısı Kamala Harris için kutlama mesajı yayınlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kutlamasının ardından yayınlanan mesajda, "Ağır pandemi koşulları altında yürütülen rekabetçi bir seçim kampanyası sonucunda ABD Başkanı seçilmenizden dolayı Halkların Demokratik Partisi adına sizi kutluyoruz. Sayın Kamala Harris'in Başkan Yardımcısı seçilmesini Amerika'nın demokrasi tarihinde önemli bir başarı ve dönüm noktası olarak görüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Mesajın devamında şunlar kaydedildi:

"Amerika politikalarının demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, sosyoekonomik adalet, cinsiyet eşitliği, iklim değişikliğine ekolojik yaklaşım ile etik ve barışçıl bir dış politika gibi gündemlere öncelik verip desteklemesini umut ediyoruz."

Biden'a ikinci kutlama HDP'den

Biden'a ikinci kutlama HDP'den ile ilgili etiketler HDP ABD Joe Biden kutlama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.