Biden'a göre Türk-Amerikan ilişkilerini onlar bozdu

ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Roma'da yaptığı görüşmede Türk heyetine ilginç itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.. Türk - Amerikan ilişkilerinde yaşanan sorunların çözümü konusunda sorumluluk alacağını belirten Biden, yaşanan krizlerden ise Obama ve Trump'ı sorumlu gösterdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Joe Biden'ın İtalya'nın başkenti Roma’da gerçekleşen görüşmesi olumlu bir havada geçti.

Kritik zirvede iki ülke ilişkilerinde yaşanan sorunlar ve atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Biden bu konuda Türkiye'ye olumlu adımlar atacaklarına yönelik sözler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma temaslarına eşlik eden gazeteciler arasında yer alan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet de bu konuda önemli bilgiler paylaştı.

Bugün, "Biden, Türk/Amerikan ilişkilerinin bozulmasından kimleri sorumlu tuttu? İşte Erdoğan/Biden görüşmesinin perde arkası" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Acet edindiği bilgileri şöyle aktardı;

"İkili ilişkilerdeki sorunların değerlendirildiği bölümde Joe Biden, döneminde Türkiye ile ilişkileri rayına oturtma sözü verdikten sonra çok ilginç bir cümle kuruyor:

“Ben eğer şu geride kalan 7 yıl boyunca Başkanlık koltuğunda oturuyor olmuş olsaydım, bu sorunların hiçbiri olmazdı.”

Bu cümleyi ilginç kılan, geride kalan o 7 yılın içerisinde sadece rakibi Trump döneminin değil, Biden’ın yardımcılığını yaptığı Obama’nın ikinci döneminin de zikredilmiş olması.

Mevcut ABD Başkanı’nın sadece Trump’a değil, ilişkilerin kötüleşmesinin sorumlularından biri olarak Obama’ya da göndermede bulunması hayli dikkat çekici bir durum."

Biden'a göre Türk-Amerikan ilişkilerini onlar bozdu ile ilgili etiketler Erdoğan ABD Roma biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.