Biden ve Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesi sona erdi!

Ukrayna'daki kriz, ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan yüksek riskli bir video görüşmesinin ana konusu oldu. Biden'ın bazı yardımcıları ise, diplomasinin, 'Vladimir Putin'i Ukrayna hükümetini istikrarsızlaştırma temel hedefinden' caydırabileceğinden şüpheli. Sona eren görüşmenin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2 saate yakın süredir gerçekleşiyor olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin ile yapacağı bir video görüşmesinde Ukrayna'daki kriz ile ilgili olan diplomatik gerilimi azaltmayı teşvik etmesi bekleniyor.

Görüşmenin ilk saniyeleri ise, Putin'in 'Selam Başkan' diyerek samimi bir selam vermesi ile başladı. 

ABD, RUSYA'YI EKONOMİSİNDEN VURMAKLA TEHDİT EDECEK

Ancak Biden, Putin'i, eğer sınırda bekleyen Rus kuvvetlerine Ukrayna'yı işgal etme emri verirse, Batılı müttefiklerin Rusya'yı uluslararası finans sisteminden kesip Putin'in en yakın ortaklarına, yönetim yetkililerine doğrudan yaptırımlar talep edebileceği konusunda uyaracak. 

BİDEN'IN EN ÖNEMLİ İKİLİ GÖRÜŞMESİ

Belki de Bay Biden'ın 10 aydan daha uzun bir süre önce göreve başlamasından bu yana en önemli liderler arası görüşmesi olan toplantı, Ukrayna'nın tamamen bağımsız bir ulus olarak kalabilmesi için adeta paralel evrenlerde kırılma yaratacak. 

İSTİHBARAT: UKRAYNA ÜÇ TARAFTAN KUŞATILDI

Biden'ın CIA direktörünü Moskova'ya göndermesinden bu yana geçen ay içinde bazı veriler açıklandı.

Amerikalı ve Avrupalı ​​istihbarat yetkililerine göre, ve başta CIA direktörü William J. Burns'e göre,  Rus kuvvetleri Ukrayna'yı üç taraftan kuşattı ve hükümetin istikrarını bozmak için siber ve dezenformasyon kampanyasını hızlandırdı.

BEYAZ SARAY ÇALIŞANLARI SONUÇ ALINABİLECEĞİNDEN ŞÜPHELİ

ABD hükümet yetkilileri, Putin'e sunulacak yeni diplomatik teklifleri ayrıntılı olarak açıklamadı. 

Ancak Bay Biden'ın bazı yardımcıları, Putin'i Ukrayna'daki Başkan Volodymyr Zelensky'nin Batı yanlısı hükümetini istikrarsızlaştırma temel hedefinden vazgeçirecek herhangi bir diplomatik süreç sunabilecekleri konusunda şüpheli.

Rus Birliklerinin hareketleri uydu görüntülerinde kolayca görülebilse de, Rusya, Ukrayna'nın hükümetini devirmek için, artık tanıdık gelen bir dezenformasyon, siber saldırı ve askeri yıldırma kampanyası yürütüyor. 

CIA: PUTİN'İN HALA İSTİLAYA DAİR KESİN BİR KARAR VERMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Üst düzey bir Amerikalı yetkili ise Pazartesi günü gazetecilere verdiği bir demeçte, resmi ABD değerlendirmesinin hala  Putin'in tam ölçekli bir istila yapıp yapmamaya karar vermediği yönünde olduğunu söyledi. 

Beyaz Saray yetkilileri Biden'la beraber, Putin'in, Ukrayna'nın asla NATO'ya katılamayacağına dair tanıdık taleplerin çok ötesine geçen talepleri de dahil olmak üzere, bir dizi senaryo üzerinde çalışıyorlar. Rusya'nın bu talepleri, Ukrayna'nın Batı'dan uzaklaşıp Moskova'nın yörüngesine yeniden yönlendirilmesini içeriyor.

RUSYA'DAN KARA, SİBER VE BİLGİ SALDIRISI ÜÇLEMESİ

Rus kuvvetleri zaten kuzeydoğu, güney ve batıda konuşlanmış durumda, bu da Putin'in birleşik bir kara, siber ve bilgi savaşı kampanyasının tüm unsurlarını bir araya getirdiğini gösteriyor. 

 

Biden ve Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesi sona erdi! ile ilgili etiketler Putin Ukrayna biden görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.