Biden, Trump ile yarışta farklı önde

ABD'de posta ve erken oy verme merkezlerine giderek tercihlerini yapanların sayısı 60 milyonu aştı. Bu arada tüm ülkede oy verme işleminin gerçekleştirileceği 3 Kasım'a 8 gün kala yapılan anketlerde ise Joe Biden, ABD Başkanı Trump'ın 7,9 puan önünde görünüyor.

ABD'de başkanlık seçimlerine son 8 gün kaldı ve ülkede seçmenler gerek posta yoluyla gerek oy kullanma merkezlerine giderek oylarını kullanmaya devam ediyor. 

Siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre, yapılan birçok ulusal anketin ortalaması alındığında Biden'ın Trump'ın 7,9 puan önünde olduğu anlaşılıyor.

"SALINCAK EYALETLER" BAŞKANI BELİRLEYECEK

Öte yandan ülkedeki seçimlerin kaderini her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen ve "salıncak eyalet (swing state)" olarak nitelendirilen eyaletlerin tercihi belirleyecek.

En kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da, Biden Trump'ın 1,5 puan önünde görünüyor. Yine benzer şekilde Pennsylvania'da da Biden'ın 5,3 puan üstünlüğü var.

Biden, Michigan'da 8,1, Wisconsin'de 5,4, Kuzey Carolina'da 1,2 ve Arizona'da 2,4 puan önde yarışı sürdürüyor.

Öte yandan ABD'de erken oylama bilgilerini derleyen internet sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, posta ve sandık başında oy kullanma yoluyla şu ana kadar 60 milyon 507 binden fazla kişi oy kullanmış durumda.

Posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 40 milyonu geçerken, yaklaşık 20 milyon kişi de seçim merkezlerinde oylarını bire bir kullandı.

Biden, Trump ile yarışta farklı önde ile ilgili etiketler ABD seçim Trump Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.