Biden, trans bireylerin orduya katılmasına onay verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump'ın getirdiği düzenlemeleri tek tek yıkmaya devam ediyor. 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a adım atmasından sonra sayısız kararnameye imza atan Biden son olarak trans bireylere el attı ve trans bireylerin orduya katılmasına onay verdi.

Biden, Trump'ın trans bireylerin orduda görev yapmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini iptal eden kararnameyi imzaladı. İmzalanan kararname, Amerikan ordusunda görev yapmak için yeterli donanıma sahip olmayı yeterli görüyor ve trans bireylere yönelik yasağı kaldırıyor.

AMERİKA'NIN ÇEŞİTLİLİK GÜCÜ

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Başkan Biden, toplumsal cinsiyetin askeri görevler için bir kısıt olmaması gerektiğine ve Amerika'nın gücünü çeşitlilikten aldığına inanıyor" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Biden'ın kararnamesinin toplumsal cinsiyet ve cinsel kimlik bağlamında yaşanan görevden alma ve engellemelerin acilen önüne geçilmesi talimatını verdiği kaydediliyor.

Trump, 2017'de Twitter hesabı üzerinden, trans bireylerin orduya katılmasına izin vermeyeceğini duyurmuştu. Biden'ın kararnamesi, Trump'ın yasağından etkilenen kişilerin askeri kayıtlarının da düzeltilmesini içeriyor.

Biden, trans bireylerin orduya katılmasına onay verdi ile ilgili etiketler biden abd ordusu trans birey
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.