Biden 'sabırsızlıkla' bekliyor: Miçotakis, 16 Mayıs'ta ABD yolcusu!

Biden, 16 Mayıs'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i Beyaz Saray'da ağırlayacak. Biden'ın 'sabırsızlıkla beklediği' açıklanan buluşma ise 'Yunanistan'ın bağımsızlığının 201. yıldönümünü vurgulamak için iyi bir fırsat' olarak görülüyor. Son zamanlarda Yunanistan'da ABD'nin onları ortada bırakıp Türkiye'ye yaklaştığı görüşü hakim olmaya başlamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 16 Mayıs'ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Beyaz Saray'da ağırlayacağı bildirildi.

'SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR'

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Biden 16 Mayıs 2022'de Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor." ifadesini kullandı.

'YUNANİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞININ 201. YIL DÖNÜMÜNÜN VURGULANMASI İÇİN İYİ BİR FIRSAT'

Söz konusu ziyaretin "Yunanistan'ın bağımsızlığının 201. yıl dönümü ve iki ülke arasındaki ilişkilerin vurgulanması için iyi bir fırsat" olduğunu kaydeden Psaki, iki liderin, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin atılacak adımları ele alacağını aktardı.

'BÖLGEDE BARIŞ VE REFAHIN SAĞLANMASINA YÖNELİK ORTAK HEDEFLER GÖRÜŞÜLECEK'

Psaki, iklim değişikliği ve enerji güvenliği dahil küresel konulardaki yakın iş birliğinin de ele alınacağını belirterek, "Liderler, NATO aracılığıyla küresel güvenliğin artırılması çabalarımız ve bölgede barış ve refahın sağlanmasına yönelik ortak hedeflerimizi görüşecek." bilgisini paylaştı.

 

 

SuperHaber

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Biden 'sabırsızlıkla' bekliyor: Miçotakis, 16 Mayıs'ta ABD yolcusu! ile ilgili etiketler Yunanistan ABD Miçotakis biden bağımsızlık 201
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.