Biden: Rusya, Ukrayna'ya saldırı planlıyor, Kiev'i hedef alacaklar

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Donetsk ve Luhansk'dan birbiri ardına gelen saldırı ve patlama haberlerinin hemen ardından ABD Başkanı Joe Biden basın açıklaması gerçekleştirdi. Biden, Putin saldırmaya karar verdi dedi. Bilgilerini 'istihbarata' dayandırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, biraz önce gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya - Ukrayna krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte sözlerinden öne çıkanlar:

* ABD'nin şu anda ne düşündüğünü anlatmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya neler olacağına dair fikirlerimi paylaşacağım.

"ATEŞKESİ DEFALARCA İHLAL ETTİLER"

* İki telefon görüşmesinden de çıkan mesaj birlik ve dirayet oldu. Son birkaç günde bize gelen bilgilere göre ateşkesin defalarca ihlal edildiğini gördük.

* Dün Ukrayna'da bir anaokulu saldırıya uğradı. Daha fazla dezenformasyon kampanyalarının yürütüldüğünü görüyoruz.

* Donbass'tan soykırım olduğunu söylüyorlar, yalan iddialar ortaya atıyorlar. Tüm bunlar Rusya'nın hep daha önce gördüğümüz oyunları. Burada yanlış bir hak çıkartarak, Ukrayna'ya karşı harekete geçmeye çalışıyorlar.

"UKRAYNA'NIN ETRAFINI ÇEVİRDİLER"

* Ukrayna güçleri Rusların provokasyonuna gelmemek için uğraşıyor ancak Rus askerleri Ukrayna'nın çevresini sarmış durumda şu an.

"KİEV'İ HEDEF ALACAKLAR"

* Önümüzdeki günlerde Rus askerlerinin Ukrayna'ya saldırmayı planladığını düşünüyoruz. İnanıyoruz ki başkent Kiev'i hedef alacaklar.

* Rusya bu planını takip etmeyi sürdürürse o zaman onlar sorumlu olacak, yıkıcı ve gereksiz bir tercih savaşına yol açacaklar.

UKRAYNA'YA DESTEK SÖZÜ

* Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz ama Ukrayna halkına desteği sürdüreceğiz.

"AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ"

* ABD ve müttefikleri ve ortaklarımız Ukrayna'yı destekleyecek. Rusya'nın hesap verdiğinden emin olacağız. Ağır yaptırımlar uygulamaya kararlıyız. Henüz gerilimi azaltmak için çok geç değil, Rusya diplomasi yolunu tercih edebilir hâlâ.

ZELENSKİY AYRILMALI MI UKRAYNA'DAN?

* Bu onun kararı. Defalarca konuştuk. Diplomatik bir çözüm arayışında. Belki bu akıllıca bir şey olabilir ama onun kararı.

PUTİN SALDIRI KARARI ALDI MI?

* Şu an için kararı aldığını düşünüyorum, buna inanıyoruz. Putin'in saldırı kararı aldığına dair istihbarat bilgimiz var.

PUTİN'İN NÜKLEER TATBİKATLARA KATILMASI

* Sanıyorum ki kendisi nükleer saldırı imkanını aklının ucundan bile geçirmiyordur ama bence şu an odaklandığı şey dünyayı ikna etmek. Kendisinin Avrupa'daki dinamiklerini değiştirebileceğini kanıtlamak istiyor ama bu yapabileceği bir şey değil.

Biden: Rusya, Ukrayna'ya saldırı planlıyor, Kiev'i hedef alacaklar ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya biden Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.