Biden, kritik eyaletlerde Trump'ı geçti

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı, ülkenin son dönemdeki "en kritik" seçimi olarak nitelendirilen başkanlık seçimi için tüm gözler ABD'de. Edinilen yeni bilgilere göre, Joe Biden, Georgia ve Pennsylvania eyaletlerinde geriden gelerek Trump'ın önüne geçti. Trump, 2016 yılında Hillary Clinton ile yarıştığı seçimde Georgia eyaletini kazanmıştı.

ABD halkı, 46’ıncı başkanını seçiyor. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın yarıştığı tarihi seçimde sona adım adım yaklaşılıyor.

BİDEN GERİDEN GELEREK TRUMP'I GEÇTİ

Edinilen son bilgilere göre,  Başkan Trump’ın oy sayımı başladığından itibaren başkanlık yarışını önde götürdüğü Georgia ve Pennsylvania eyaletlerinde Biden öne geçti.

Georgia eyaletinde son oy durumu iki aday arasında eşitlenmişti. 16 delegeye sahip eyalette Biden geriden gelip Trump'ın önüne geçti.

2016 SEÇİMLERİNDE GEORGIA VE GÜNEY KAROLİNA’DA TRUMP KAZANMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump ile Hillary Clinton arasında 2016 yılında yapılan seçimde Georgia ve Güney Karolina eyaletlerini Trump, New Hampshire eyaletinde ise Hillary Clinton kazanmıştı. Trump, Georgia’da yüzde 50,4, Güney Karolina’da ise yüzde 54,9 oy almıştı. Clinton ise New Hampshire’da yüzde 46,8 ile Trump’ın önünde eyalette birinci gelmişti.

Biden, kritik eyaletlerde Trump'ı geçti

Biden, kritik eyaletlerde Trump'ı geçti ile ilgili etiketler ABD seçim Trump Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.