Biden 'katil' dediği Putin'i tehdit etti

ABD Başkanı Joe Biden'dan, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e yönelik şok suçlamalarda bulundu ardından da tehdit etti. Putin için 'Katil' nitelemesinde bulunan Biden, ABD seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürdüğü Rusya Devlet Başkanı'nı "Bedelini ödeyecek" diye tehdit etti. ABD istihbaratının 3 Kasım seçimleri ile ilgili raporunda Rusya'nın "Dezenformasyon yoluyla" seçimi etkilemeye çalıştığı ileri sürülmüştü.

ABD istihbaratının hazırladığı ve dün yayınladığı raporda, Rusya ile İran'ın 3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimlerine "dezenformasyon yoluyla" etki etmeye çalıştığı ileri sürülmüştü.

Konuyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan sert ve tehditkar bir açıklama geldi. ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "katil" olduğunu söyledi ve ardından da ABD seçimlerine müdahale ettiği için "bedel ödeyeceğini" söyledi.

RUSYA VE İRAN'A SEÇİM SUÇLAMASI

3 Kasım seçimlerine ilişkin ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından yayımlanan 15 sayfalık değerlendirme raporunda, Rusya'nın Demokrat aday Joe Biden'a karşı "dezenformasyon" içeren iddiaları yaydığı iddia edilmişti.

Raporda, Biden ailesi ile Ukrayna arasında olduğu iddia edilen bazı finansal işlemlerle ilgili haberlerde Moskova'nın parmağının olduğu ileri sürülüp, söz konusu iddialarla Biden'ın adaylığının yıpratılmaya çalışıldığı vurgulanmıştı.

İran'ın da Donald Trump aleyhindeki bazı "dezenformasyon kampanyalarını" yürüttüğü iddia edilen raporda, Çin'in ABD ile ilişkilerinde istikrar arayışında olduğu ve seçimlere müdahale etme gibi bir amaç taşımadığını sonucuna ulaşıldığı kaydedilmişti.

Raporda, Rusya ve İran ölçeğinde olmasa da Venezuela, Küba ve Hizbullah'ın da seçimlere etki etmeye yönelik girişimler bulundukları sonucuna ulaşıldığı ifade edilmişti.

3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerini Biden kazanmış ve 20 Ocak'ta görevine başlamıştı.

Biden 'katil' dediği Putin'i tehdit etti ile ilgili etiketler katil ABD Rusya Joe Biden viladimir putin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.