Biden Georgia'yı, Trump Kuzey Carolina'yı kazandı

ABD'de gerçekleştirilen başkanlık seçiminin yankıları sürerken iki kritik eyalette daha sonuçlar belli oldu. Seçilmiş Başkanı Biden Georgia eyaletinden de zaferle ayrılarak delege sayısını 306'ya çıkardı. Mevcut Başkan Trump ise Kuzay Carolina'da ipi göğüsledi. Trump'ın delege sayısı ise 232 oldu.

Amerikan basınının yayımladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, Kuzey Carolina eyaletindeki oyların yüzde 50'sini alarak seçimleri kazandı. Demokrat aday Biden'ın oy oranı ise 48,6'da kaldı. Bu sonuçla Trump, Biden'ı geride bırakarak hanesine 15 delege daha yazdırdı.

Öte yandan, Biden, Georgia eyaletindeki oyların yüzde 49,52'sini alarak seçimleri kazandı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın oy oranı ise 49,23'te kaldı. Biden, bu eyalette hanesine 16 delege daha yazdırmış oldu.

Mevcut tabloda Biden 306 delegeye ulaşarak başkan olmaya hak kazanırken, Trump 232 delegede kaldı.

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor.

Biden Georgia'yı, Trump Kuzey Carolina'yı kazandı ile ilgili etiketler ABD seçim Donald Trump Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.