Biden: Eğer İsrail olmasaydı biz bir tane icat etmek zorunda kalırdık!

ABD Başkanı'nın Beyaz Saray'da İsrail heyeti önünde diz çöktüğü bir fotoğrafın servis edilmesi tüm dünyada gündeme oturdu. Diz çökme fotoğrafı, Joe Biden'ın gençliğinde İsrail hakkında yaptığı bir konuşmasını hatırlattı.

İsrail Cumhurbaşkanı'nın Özel Kalemi'nin önünde Beyaz Saray'da diz çöktüğü görüntülerin İsrail merkezli Times of Israel gazetesi tarafından servis edilmesinin ardından tartışmalar giderek büyüyor.

 Diz çöktüğünü reddetmediğini söyleyen Biden, bunu '12 tane çocuğu olduğunu öğrendiğim için yaptım' dedi. Kendini anneliğin kutsallığı üzerinden savunmaya çalışan ABD Başkanı'nın İsrail'e ilk bağlılık bildirisi bu değil.

ABD'nin, İsrail'in önünde diz çökmesinin vücut bulduğu görüntülerin paylaşılması, ABD Başkanı Joe Biden'ın gençliğindeki bir videosunu hatırlattı.

Biden'ın, gençken yaptığı bir konuşmasında 'Eğer Orta Doğu'da bir İsrail olmasaydı ABD çıkarlarını korumamız için, kendimiz bir tane icat etmek zorunda kalırdık.' ifadeleri yer alıyor.

Konuşmanın yer aldığı 30 saniyelik video kaydı, dikkat çeken detaylar barındırıyor.

'ASLA ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ!'

İsrail'e olan bağlılığını en kalbi duygularıyla ifade eden ve yer yer coşkusundan sesini yükselten genç Biden, İsrail'e olan destekleri için asla özür dilemeyeceğini ifade ediyor.

'İSRAİL OLMASAYDI, BİZ BİR TANE İCAT ETMEK ZORUNDA KALIRDIK!'

O günlerde yapılan destek ile İsrail'e hibe edilen 3 milyar Amerikan doları için 'Hayatımızda harcadığımız en iyi 3 milyar dolar İsrail'e gönderdiğimizdir!" diyen Biden, konuşmasını adeta bugünün Orta Doğu'sunu özetleyerek şöyle tamamlıyor:

'Eğer Orta Doğu'da bir İsrail olmasaydı ABD çıkarlarını korumamız için, kendimiz bir tane icat etmek zorunda kalırdık.'

Biden: Eğer İsrail olmasaydı biz bir tane icat etmek zorunda kalırdık! ile ilgili etiketler İsrail video Genç biden icat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.