Bianka Cekusz Kimdir? Taha Akgül'ün Eşi Bianka Cks Akgül Kaç Yaşında, Nereli?

Milli güreşçimiz Taha Akgül ile dünya evine giren Bianka Cekusz, spor ve magazin gündeminin en çok aranan isimlerinden birisi oldu. Taha Akgül’ü yakından takip eden hayranları Bianka Cekusz’un biyografisini araştırmaya başladı. Peki ama Bianka Cekusz kimdir?

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül hayatını Bianka Cekusz ile birleştirdi. Çiftin düğün törenlerine ailesi ve yakınlarının yanı sıra spor ve siyaset camiasından birçok isim yer aldı.

Ankara'daki İncek Günay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törende çiftin nikahını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen kıydı. İkilinin nikah şahitlerini ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, milli güreşçi Rıza Kayaalp ile ASKİ Spor Kulübü Koordinatörü Abdullah Çakmar yaptı.

BİANKA CEKUSZ KİMDİR?

Macaristan kökenli olan Bianka Cekusz hakkında pek çok bilgi bulunmamaktadır.

Bianka Cekusz Kimdir? Taha Akgül'ün Eşi Bianka Cks Akgül Kaç Yaşında, Nereli?

TAHA AKGÜL KİMDİR?

22 Kasım 1990 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelen Taha Akgül, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladıktan sonra Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde Beden Eğitimi bölümünden mezun olması akabinde yüksek lisansını da Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde tamamladı.

Ankara ASKİ Spor Kulübü’nde sporcu olan Akgül, Avrupa serbest güreş tarihinde en fazla şampiyon olan sporcu olma unvanını elde etti. 2016 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu başkanlığı yapmakta olan Akgül, 2021 senesinde Spor Müşaviri olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ataması gerçekleştirildi.

Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında 2012 yılında altın madalya kazanan Akgül yine aynı sene Sırbistan’da yapılan 120 kg serbest kategoride Avrupa Güreş Şampiyonasında altın madalya elde etti. 2012 yılında yapılan Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi temsil etmiş, 2014 senesinde de Avrupa Güreş Şampiyonasında 125 kg serbest dalında altın madalya kazandı.

Yine aynı sene Özbekistan 2014 Dünya Güreş Şampiyonası 125 kg müsabakalarında altın madalya kazanan Akgül, 2015 yılında Avrupa Oyunlarında 125 kiloda altın madalya elde etti. 2016 Yaz Olimpiyatlarında altın madalya kazandı. Bu başarısı 2016 Yaz Olimpiyatlarında Türkiye adına altın madalya kazanan ilk sporcu olmasını sağladı.

Bianka Cekusz Kimdir? Taha Akgül'ün Eşi Bianka Cks Akgül Kaç Yaşında, Nereli? - Resim : 2

2017 yılında Avrupa Güreş Şampiyonasında yine Azerbaycanlı rakibini yendi. Bu kez 8 – 2 yenerek altın madalya kazandı. Sergei Kozyrev isimli Rus rakibini yendi ve 8. Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası Serbest Stil 125 kiloda mücadele etti. Burada ilk turda Geno Petriashvili’yi, Kamil Tomasz Kasciolek’i ve Dzianis Khramiankou’yu yendi ve finale yükseldi.

Tokyo Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazandı. Bu yarışmada Amar Dhesi isimli rakibini 5 – 0 skorla yendi. Çeyrek finalde ise Gable Dan Stevenson’a 8 – 0 yenildi Bu yenilgi final şansın yitirmesine yol açtı.

2021 Dünya Güreş Şampiyonasında bronz madalya sahibi oldu. Robert Baran’ı 5- 0, Zelimhan Hizriyev’i 5 – 0 yendi. Ancak İranlı rakibi Emir Hüseyin Zare’yi 4 – 0 yenildi. Ardından bronz maçında Nick Gwiazdowski ile karşı karşıya geldi. ABD’li rakibini 6 – 4 yendi ve dünya üçüncüsü oldu.

Bianka Cekusz Kimdir? Taha Akgül'ün Eşi Bianka Cks Akgül Kaç Yaşında, Nereli? ile ilgili etiketler Bianka Cekusz taha akgül
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.