Bezm-i Elest Nedir? Allah ile İnsan Arasında Yapılan Sözleşme Bezm-Elest'te Ne Oldu?

Kuran-ı Kerim Araf Suresi 172. ayette geçen bezm-i elest kavramı müslümanların merakla araştırdıkları konuların başında geliyor. Kainatın yaratıcısı Allah, insanları yaratmadan önce ruhlarını yaratmış ve onlara, "Ben sizin rabbiniz değil miyim" diye sormuştur. Ruhlar da, "Evet, rabbimizsin" diyerek tasdik etmişti. Peki Elest bezmi nedir, nasıl olmuştur?

Bezm-i Elest yahut diğer adlarıyla bezm-i ezel, Kalü bela olarak bilinen ve Allah ile insan arasında yapılmış sözleşmedir. Kuran-ı Kerim Araf suresinin 172. ayetinde geçen bu sözleşme birçok müslüman kişinin de merakla araştırdığı konulardandır. Bezm-i Elest Nedir? Allah ile İnsan Arasında Yapılan Sözleşme Bezm-Elest'te Ne Oldu? İşte detaylar...

Bezm-i Elest kavramının tam olarak anlamı şu şekildedir: Allah insanı yaratmadan önce ruhları yaratmış ve onlara, "Ben sizin rabbiniz değil miyim" diye sormuştur. Ruhlar ise bunu tasdik edercesine, "Evet rabbimizsin" demiştir.

Bezm-i Elest Nedir? Allah ile İnsan Arasında Yapılan Sözleşme Bezm-Elest'te Ne Oldu?

BEZM-İ ELEST NEDİR, NE OLDU?

Kainatın yaratıcısı Allah ile kul arasındaki münasebeti kapsamlı bir şekilde izah eden bezm-i elest Allah'ın kullarına sunduğu ilk ahiddir. İnsan henüz hiçbir şey değilken, "Ben sizin rabbiniz değil miyim" sorusuna muhattap olması ve var olma emrini alması dolayısıyla Allah ile insan arasında yapılmış ilk sözleşme olarak bilinir.

Bezm-i Elest Nedir? Allah ile İnsan Arasında Yapılan Sözleşme Bezm-Elest'te Ne Oldu? ile ilgili etiketler bezm-i elest nedir bezm-i elest ne oldu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.