Beyza Buldağ kimdir? Beyza Buldağ mektupta ne dedi?

Beyza Buldağ Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylar ardından göz altına alınarak İstanbul’a getirilmişti. Beyza Buldağ’ın mektup ile gönderdiği mesaj gündem oldu. Bakırköy Cezaevi’nde bulunan Beyza Buldağ öğrencilere destek olduğu için tutuklanmıştır.

Beyza Buldağ Boğaziçi Üniversitesi olaylarına yardım ve destekte bulunduğu iddia edilerek göz altına alınıp tutuklandı. Beyza Buldağ’ın kim oldu ve cezaevinden arkadaşlarına gönderdiği mektup merak ediliyor. Sizler için araştırdık.

Beyza Buldağ kimdir?

Geçtiğimiz gün İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirilen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisidir. Beyza Buldağ Boğaziçi Üniversitesi olayları sırasında, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Suç işlemeye alanen tahrik” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanmıştır.

Beyza Buldağ

Buldağ’ın, Twitter’da Boğaziçi Dayanışması hesabını kurup, yönettiği öne sürülürdü, bu durum suçlama konusu oldu. Ayrıca, Buldağ’ın Boğaziçi eylemleri dolayısıyla tutuklanan öğrencilere destek olarak yaptığı sosyal medya paylaşımları da dosyada delil olarak davada gösterildi.

Bakırköy Cezaevi'nde avukatları tarafından ziyaret edilen Buldağ, arkadaşlarına mektup ile mesaj göndermiştir.

Beyza Buldağ kimdir? Beyza Buldağ mektupta ne dedi?

Beyza Buldağ kimdir? Beyza Buldağ mektupta ne dedi? ile ilgili etiketler Beyza Buldağ mektup beyza buldağ kimdir kaç yaşında nerelidir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.