Beyrut'taki patlamaya bu füze mi yol açtı?

4 Ağustos 2020 akşamı Lübnan'ın başkenti Beyrut tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı. Beyrut Limanı'nda içerisinde 2 bin 750 ton amonyum nitrat bulunduğu belirtilen 12 numaralı depoda çıkan yangının ardından atom bombasını andıran bir patlama yaşandı. Patlama o kadar şiddetliydi ki başkent harabeye döndü. Ancak patlamanın sebebi ile ilgili füze iddiaları hiç kesilmedi. Bugün ise bu iddiayı destekleyen bir füzenin depoyu vurduğunu gösteren iki görüntü sosyal medyada yankı buldu...

4 Ağustos'taki patlamanın ardından yapılan resmi açıklamalara rağmen Beyrut Limanı'ndaki deponun füzeyle vurulduğu konusundaki iddiaların arkası kesilmiyor.

Bunda en önemli sebep ise kuşkusuz İsrail'in bundan 2 yıl önce en yetkili ağızlardan Beyrut'taki bu bölgeyi hedef göstermiş olması.

Komplo teorilerini ya da şüpheleri destekleyen nitelikte iki görüntü bugün sosyal medyada yankı buldu.

Görüntülerden birinin termal kamera kaydı olduğu ileri sürülürken her iki görüntüde füze benzeri bir cismin yanmakta olan depoya gelip çarptığı görülüyor. 

Ancak görüntüler konusunda bunun füze olduğu görüşünü savunanlardan daha çok cismin montaj yöntemi ile patlamaya ilişkin reel görüntülere eklendiğini düşünenler ağır basıyor.

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu'da füze iddiasının fake olduğu görüşünü destekleyenlerden. 

Beyrut'taki patlamaya bu füze mi yol açtı?

Ayrıca resmi makamlardan şu ana kadar bir füze saldırısı olduğuna ilişkin yapılmış tek bir resmi açıklama olmadığını da buraya not düşelim. 

Beyrut'taki patlamaya bu füze mi yol açtı? ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut Füze patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.