Beyrut'taki patlamadan 1 ay sonra umutlu bekleyiş

Beyrut'ta meydana gelen büyük patlamanın ardından 1 ay geçse de enkaz kaldırma çalışmaları bitmedi. Çalışmalar sırasında duyulan bir ses ise içeride canlı birinin olabileceği umudunu yeşertti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen patlama sonrası Beyrut Limanı ve yakınındaki bölgeler harabeye dönmüştü. Patlamada en az 190 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 500’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Dün, patlamadan 30 gün sonra Şili’den arama-kurtarma çalışmalarına destek için gelen ekibin Gemmayzeh bölgesinde enkaz altında canlı bir kişi tespit etmiş olabileceği bildirildi.

Enkaz bölgesindeki binada meydana gelen hasar nedeni ile çalışmalar ilerleyen saatlerde durduruldu.

DURDURULAN ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Durdurma kararının ardından halk, kararı protesto etti. Sokağa dökülen halk enkaz altında olan kişinin kurtarması için çalışmaların devam ettirilmesi talep etti. Evlerine dönmek istemeyen sakinler enkaz altındaki kişiyi büyük bir umutla bekledi.

Durdurulan çalışmalar sabaha karşı yeniden başladı. Güvenlik önlemlerinin aldığı kurtarmada çalışmalar büyük iş makineleriyle yapılıyor.

Beyrut'taki patlamadan 1 ay sonra umutlu bekleyiş ile ilgili etiketler Lübnan patlama Beyrut Enkaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.