"Beyrut'ta yeni patlama olabilir"

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u harabeye çeviren patlama öncesinde gösterdiği haritalar nedeniyle felaketin arkasında olmakla suçlanan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan yeni bir iddia daha geldi. BM 75. Genel Kurulu'na video mesajla katılan Netanyahu, Beyrut'taki gizli silah depolarını gösterdiğini ileri sürdüğü bir haritayı paylaşıp yeni patlama olabileceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'na video mesajla hitap ederken, yine İran ile Lübnan Hizbullahı'nı hedef aldı.

Konuşmasının başında ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile 15 Eylül'de imzaladığı ilişkileri normalleştirme anlaşmasını anlatan Netanyahu, başka Arap ve Müslüman ülkelerin de İsrail ile barış anlaşması imzalayacağına inandığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı temelinde Filistin yönetimiyle müzakereye hazır olduklarını ifade eden Netanyahu, Arap ülkelerinin Tel Aviv yönetimiyle vardığı ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının İsrail ile Filistin arasında barış sağlanmasını daha olası hale getireceğini savundu.

YİNE HARİTA GÖSTERDİ

Sonra da Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait gizli silah deposunu gösterdiği ileri sürülen bir haritayı ekrana taşıyan Netanyahu, sözlerine şöyle devam etti:

"Beyrut Limanı'nda geçen ay korkunç bir patlamaya şahit olduk. Bir sonraki patlama burada (Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen silah deposunu gösteren harita) yaşanabilir. Beyrut'un Cenah Mahallesi'ndeki bu yerde Hizbullah'ın gizli bir silah deposu var. Cenah sakinleri hemen harekete geçmeli. Bunu protesto etmelisiniz çünkü burada patlama olursa bir başka trajedi yaşanabilir."

"İRAN NÜKLEER BOMBA İÇİN..."

Konuşmasının büyük kısmında İran'ı hedef alan açıklamalarda bulunan Netanyahu, Arap ülkeleri ve İsrail'in Tahran yönetimine karşı yan yana durduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, İran'ın P5+1 ülkeleriyle 2015'te imzaladığı nükleer anlaşmanın şartlarını ihlal ettiğini iddia ederek, "Bu ihlaller nedeniyle İran birkaç ay içinde 2 nükleer bomba için yeterli zenginleştirilmiş uranyuma sahip olacak. İran'ın nükleer silaha sahip olmak istediği konusunda şüphe yok." dedi.

Uluslararası toplumu İran'a karşı çıkmaya çağıran Netanyahu, "Araplar ve İsrailliler hep birlikte İran'a karşı sert adımlar atılması çağrısı yapıyor. Araplar ve İsrailliler bu konuda anlaşıyorsa, diğerleri buna dikkat etmelidir." diye konuştu.

"Beyrut'ta yeni patlama olabilir" ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler İsrail Lübnan Beyrut patlama İran nükleer silah harita
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.