Beyrut Limanı Patlaması'ndan 13 ay sonra Lübnan'da hükümet kurulabildi

Lübnan’da geçen yaz yaşanan ve dünya tarihinde nükleer olmayan en büyük patlama olarak kayda geçen Beyrut Limanı Patlamasının ardından 13 ay geçtikten sonra ülkede nihayet hükümet kuruldu. Daha önce Başbakanlık yapmış ve istifa etmiş, halkın yolsuzluk ve rüşvet ile suçladığı Necib Mikati, Cumhurbaşkanı Michel Oun ile anlaşarak yeni kabineyi kurdu. Mikati, 'Lübnan Arap dünyasına ait, Arap ülkelerinin kapısını çalacağız.' dedi.

Lübnan’da Beyrut Limanı Patlaması'nın ardından Başbakan Hassan Diyab istifa etmişti.

Hükümeti kurma görevi 26 Temmuz’da eski Başbakan Necib Mikati’ye verilmişti. Lübnan’da hükümet kurma görevini üstlenen Necib Mikati ile Cumhurbaşkanı Michel Oun’un yeni kabine üzerinde anlaşmaya vardığı açıklandı.

İŞTE YENİ LÜBNAN HÜKÜMETİ

24 Bakandan oluşan yeni hükümete Necib Mikati’ye Başbakanlık edecek.

Başbakan Yardımcısının Saade Al-Shami olduğu hükümette, Maliye Bakanı Youssef Khalil, Savunma Bakanı Maurice Selim, Dışişleri ve Göç Bakanı Abdullah Bou Habib, Halk Sağlığı Bakanı Firas Al-Abyad, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amin Salam, Enerji ve Su Bakanı Walid Fayyad, Adalet Bakanı Henri Khoury görevlendirildi.

Necib Mikati, hükümetin kurulduğuna ilişkin duyurunun ardından yaptığı açıklamada, kabinesinin belli bir kesimi değil Lübnan halkının tamamını temsil ettiğini söyledi.

LÜBNAN, ARAP DÜNYASINA AİT

Yeni Başbakan, “Arap ülkelerinin kapılarını çalacağız. Lübnan, Arap dünyasına ait. Ülkenin yeniden kalkınmasını umuyoruz” dedi.

Mikati, Lübnan’ın 13 ay boyunca hükümeti kurmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

LÜBNAN HALKI MİKATİ'DEN UMUTLU DEĞİL

Öte yandan, daha önce ülkeye liderlik etmiş ve sonra da istifasını vererek ayrılmış Mikati, Lübnan halkı tarafından umut verici bulunmaktan çok uzak. Lübnan halkının büyük çoğunluğu, rüşvet ve yolsuzluk ile suçladıkları Mikati'ye mesafeli bakıyor. 

Beyrut Limanı Patlaması'ndan 13 ay sonra Lübnan'da hükümet kurulabildi ile ilgili etiketler Lübnan patlama Arap hükümet mikati Michel necib yeni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.