Beyoğlu'nda simit tezgahları olan, simitçileri aslında örgütleyen bakın kimmiş?

Beyoğlu Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında son zamanlarda 'Simitçi tezgahı' tartışması yaşanıyor. İBB bir süre önce Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki simit tezgahı sahiplerine "artık bizi tanıyacaksınız" dedi. Oysa, yıllardır bölgedeki simitçi esnafı cüzzi işgaliyeler karşılığında Beyoğlu Belediyesi ile çalışıyordu. İki belediye arasındaki 'simitçi kavgası'nın perde arkasını ve İmamoğlu'nun iddia ettiği 'Tekel'i oluşturan kişinin kim olduğunu Başkan Haydar Ali Yıldız açıkladı.

Cüneyt Özdemir önceki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu konuk etmişti.

Bu röportaj sırasında İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ı yakışıksız ifadelerle hedef almıştı. 

Bir süredir iki belediye arasında sorun olan Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki simit tezgahları ile ilgili olarak da Beyoğlu Belediyesi ile anlaşan simitçilerin tekel oluşturduğunu iddia etmişti. 

Beyoğlu'nda simit tezgahları olan, simitçileri aslında örgütleyen bakın kimmiş?

Özdemir'in bir sonraki konuğu ise Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız oldu.

İmamoğlu'nun 'tekel' iddialarını, "Beyoğlu Belediyesi ile anlaşan simitçi esnafı 'tekel oluşturmuş' oluyor, CHP İlçe başkan yardımcısının örgütlemesi ile İBB'yle anlaşan simitçi esnafı 'tekel oluşturmamış' oluyor. Bu iddia gerçek dışı. Biz bunu söyledik.." sözleri ile yalanlayan Yıldız, asıl tekel oluşturanın ise iki simit tezgahı bulunan CHP ilçe başkan yardımcısı olduğunu ima etti.  

İBB'nin Beyoğlu ve Taksim'e herhangi bir hizmeti olmadığını da ifade eden Yıldız, "Beyoğlu Belediyesi; İstiklal Caddesi'nin temizliğini, aydınlatmasını, yeşillendirmesini ve Zabıta hizmetini yapıyor. Peki İBB ne yapıyor? Gelip maske standımızı dağıtıyor, gariban simitçilere bundan sonra bizi tanıyacaksınız diyor" dedi. 

Beyoğlu'nda simit tezgahları olan, simitçileri aslında örgütleyen bakın kimmiş? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Haydar Ali Yıldız İBB beyoğlu belediyesi Simitçi kavgası CHP İlçe Başkan Yardımcısı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.