Beyoğlu Belediyesi'nden İBB'ye 'Örnektepe' tepkisi

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin kanuna aykırı ihalesiyle mağdur edildiklerini belirterek, İBB meclisi tarafından kendilerine verilen Örnektepe Semt Konağı'nın, meclis kararına rağmen 3. bir şahsa kiralanacağını duyurdu.

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Haydar Ali Yıldız, İBB meclisi tarafından kendilerine verilen Örnektepe Semt Konağı'nın, meclis kararına rağmen 3. bir şahsa kiralanmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Sevgili İstanbullular ve Beyoğlulu hemşerilerim,

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Beyoğlumuza tahsis ettiği Örnektepe Semt Konağıyla ilgili hepimizi hayrete düşüren bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Süreci bir algı operasyonuna dönüştürmek ve mağduriyet algısı oluşturmak isteyen İBB yönetimi, yarın, 2 Eylül 2020’de binanın kullanımını kiralamak üzere ihale açmıştır. Kanunlara aykırı bu ihale kararını aldıran iradenin, art niyetli olduğu aşikardır.

Semt konağımızı kullanma hakkımız olmasına rağmen henüz yerleşmedik. semt konağımız, halkımızın tüm kesimlerinin kullandığı, sahiplendiği bir mahalle evidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Tahsis sürecinin sükunetle tamamlanmasını, ortak kullanım alanımız üzerinden huzursuzluk yaşanmamasını beklerken İBB yönetiminin Meclis iradesini yok sayan tutumuna şahit oluyoruz.

Kıymetli hemşehrilerimize bir hakikatı anlatmak istiyorum: yarınki ihale algı yönetiminden başka bir amaçla yapılıyor olamaz. 1995 yılından bu tarafa kullandığımız binayı siyasi gerginliğe ve mağduriyete dönüştürmek İBB yönetimine yalnızca zarar verecektir.

Saygılarımla
Haydar Ali Yıldız''

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklama ise şu şekilde;

Beyoğlu Belediyesi'nden İBB'ye 'Örnektepe' tepkisi

 

Beyoğlu Belediyesi'nden İBB'ye 'Örnektepe' tepkisi ile ilgili etiketler Haydar Ali Yıldız İBB Beyoğlu ihale beyoğlu belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.