Beyni geliştiren, hafızayı kuvvetlendiren bu besinleri hemen not alın! İşte liste

Beynin gelişimi için yedi besin takviyesi öneren Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Bozkurt, konu hakkında detaylıca bilgi verdi. İşte beyni geliştiren besinler…

Bilim dünyasına bir kısmı genetik olan zekanın hafıza üzerindeki etkisi azımsanmayacak kadar çok. Ancak tek başına etken değil. Kişinin aldığı eğitimden tükettiği gıdalara kadar pek çok şey, beynin gelişimini etkiliyor. Bu kapsamda özellikle beslenmelerine dikkat eden ve bazı gıdaları önceliği haline getiren kişiler, hafızası daha kuvvetli olan ve beyinsel işlevler açısından diğer kişilerin önüne geçebiliyor.

Sağlıklı bir beyne sahip olmak, beyin fonksiyonları daha hızlı kullanabilmek ve beyin ile sinir hastalıkları ile mücadele edebilmek adına tüketilen besinlerin çok önemli olduğunu belirten uzmanlar, beslenme listelerine bazı gıdaların alınmasını öneriyor. Bu uzmanlardan biri olan Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Bozkurt’un listesinde ise 7 besin bulunuyor. İşte beyni geliştiren besinler…

YETERİNCE SU ALMAK, BEYİN FONKSİYONLARINI ETKİLİYOR

Op. Dr. İsmail Bozkurt’un listesinin ilk sırasında su yer alıyor. Suya önem verilmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Vücudun büyük oranı sudur. Susuzluk beyinde kortizol adı verilen bir hormon salgılamasına yol açar. Bu hormonda meydana gelen artış beynin bilgi depolama bölümünün küçülmesine ayrıca hafıza gücünün azalmasına sebep olur. Kortizol adrenalin üretiminde de artmaya neden olarak beyin fonksiyonunu olumsuz etkiler ve hafıza problemlerine yol açabilir” diyor. Aynı şekilde Alzheimer ve demans gibi hastalıklar ile mücadele için soğanın çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. Bozkurt; A, D, B12 ve diğer B grubu vitaminlerini barındıran yumurtanın da beyinden sinyal alıp, gönderme için gerekli ve önemli bir aminoasit olan tirozini içerdiğini söylüyor.

B VİTAMİNİ HAFIZAYI KUVVETLENDİRİYOR

Beyni geliştiren, hafızayı kuvvetlendiren bu besinleri hemen not alın! İşte liste

Yoğun miktarda C vitamini ve potasyum içeren kivinin damar ve beyin sağlığında etkili olduğunu söyleyen Op. Dr. İsmail Bozkurt’un listesinde yer alan bir diğer besin ise yaban mersini. Strese karşı koruyucu olan yaban mersinin hafızayı kuvvetlendirdiğini söyleyen Op. Dr. Bozkurt, aynı şekilde Omega-3 ve B vitamini içeren gıdaları da tüketmeyi öneriyor. Bozkurt’un B vitamini için söyledikleri ise şu şekilde:

“B vitamini yoğurt (doğal), et, balık, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerde mevcuttur. Bu besinleri ölçülü olarak tüketmek beyin sağlığına katkıda bulunur. B vitamini eksikliği beyin ve sinir sisteminde bazı hasarların oluşmasına neden olabilir. B vitamini aynı zamanda sinir iyileşmesinde de görev alır. Şeker hastalığına bağlı nöropatik ağrıları tedavi etmekte faydalı etkisi mevcuttur.”

Beyni geliştiren, hafızayı kuvvetlendiren bu besinleri hemen not alın! İşte liste ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.