Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümü 'operasyon' olarak gösterdiler! Belediye iddiaları yalanladı! İşin aslı bakın ne...

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların evlerinden zorla çıkarıldığı iddialarına Beykoz Belediyesi'nden yalanlama geldi. Hak sahipleriyle konuşulmadığı ve insanların zorla yerlerinden edildiği iddialarını yalanlayan belediye işin aslını tek tek açıkladı.

Beykoz Tokatköy'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ile ilgili bazı yayın organları tarafından iftira kampanyası başlatıldı. 

Yıkım çalışmaları kapsamında vatandaşların zorla evden çıkarıldığı haberlerine Beykoz Belediyesi'nden yalanlama geldi. 

"KIŞKIRTICI VE YALAN BİLGİLER..."

Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bir süre önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları planlandığı gibi sürdürülmektedir. Basın ve sosyal medya aracılığıyla yayılan kışkırtıcı ve yalan bilgilere karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyoruz." denildi. 

İŞTE YALAN İDDİALAR VE DOĞRULARI

Beykoz Belediyesi, yapılan yalan haberleri doğrularıyla birlikte paylaştı. İşte yalan iddialar ve doğruları...

İDDİA 1: İlçeye giriş çıkışlar kapatıldı

Gerçek: Sadece kentsel dönüşüm alanında güvenlik amacıyla önlem alındı. İlçeye ve Tokatköy mahallesine giriş çıkışlar tamamen serbest.

İDDİA 2: Yetkililer sorularımızdan kaçıyor

Gerçek: Belediye, iddialara karşı söz hakklarını kullanmak istediklerini, açıklama yapabileceklerini söylemesine rağmen başta Halk TV ve Sözcü olmak üzere, proje alanından gerçek dışı bilgilerle yayın yapan kuruluşlardan hiçbir geri dönüş alınmadı.

İDDİA 3: İnsanlar zorla yerlerinden ediliyor

Gerçek: Kentsel dönüşüm yapılacak arazi belediyeye ait. Proje sonunda hem evler yenilenecek hem de hak sahipleri tapularına kavuşacak.

İDDİA 4: Rantsal dönüşüm yapılıyor

Gerçek: Proje maliyetinin yaklaşık yüzde 80’i devlet tarafından karşılanacak. Belediye kendine ait olan arazideki hakkından vaz geçerek milyarlarca TL’lik bir gelirden de vazgeçmiş olacak.

İDDİA 5: Hak sahipleriyle konuşmadınız

Gerçek: Hak sahipleriyle defalarca toplantılar yapıldı. Tüm süreç ortak akılla yürütüldü. Tokatköy’de bu projeye özel bir ofis açıldı.

İDDİA 6: İnsanlar kentsel dönüşüm istemiyor

Gerçek: Proje alanındaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğu muvafakat verdi. Muvafakat veren hak sahipleri aylar önce evlerini boşalttı ve projenin başlamasını bekliyor.

 

 

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümü 'operasyon' olarak gösterdiler! Belediye iddiaları yalanladı! İşin aslı bakın ne... ile ilgili etiketler İstanbul Beykoz tokatköy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.