Beykent Üniversitesi şampiyon oldu mu? Hangi takımla oynadı?

Beykent Üniversitesi Voleybol Erkek Takımı, Portekiz’de düzenlenen üniversiteler arası Avrupa Şampiyonası'na katıldı. Final mücadelesine çıkan Beykent Üniversitesi şampiyon oldu mu? Hangi takımla oynadı? Detaylar bu haberde sizi bekliyor.

Beykent Üniversitesi Voleybol Erkek Takımı tarihi bir heyecan yaşadı. Portekiz'in ev sahipliği yaptığı üniversiteler arası Avrupa Şampiyonası'na katılan Beykent Üniversitesi şampiyon oldu mu? Hangi takımla oynadı? Soruların yanıtlarını ve merak edilen bilgileri haberimizde okuyabilirsiniz.

Beykent Üniversitesi şampiyon oldu mu? Hangi takımla oynadı?

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ŞAMPİYON OLDU MU?
Beykent Üniversitesi Voleybol Erkek Takımı, Portekiz’de düzenlenen üniversiteler arası Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

Finale uzanan zorlu yolda, güçlü rakiplerine karşı maç kaybetmeyen Beykent Üniversitesi Voleybol Erkek Takımı, D grubunun lideri olan Fransa Toutous III. Paul Sabatier Universitesi'ni de dize getirdi.

 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
Beykent Üniversitesi, 1997 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Hakkında
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. Beykent Üniversitesi'nde; 64 lisans, 72 ön lisans, 55 lisansüstü programı; 8 Fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu, 4 Yüksekokul bulunmaktadır. 2015 itibarıyla 29.401 öğrencisi, 30.048 mezunu bulunmaktadır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1999-2004 yılları arasında Profesör unvanı ile üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve uluslararası İlişkiler bölümü başkanlığı görevlerinde;

75. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 1999-2003 yılları arasında Rektör Yardımcılığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM)'da danışmanlık yapmaktadır.

Tarihçe
Beykent İleri Eğitim Kurumu
Beykent İleri Eğitim Kurumu bir İngiliz üniversitesidir. Liverpool John Moores Üniversitesi ile Beykent İleri Eğitim Kurumu arasında imzalanan “franchise” anlaşması iki yıl sürmüştür: 1995-1997. 17 Ekim 2006 tarihli Hürriyet Gazetesi röportajında Adem Çelik şöyle anlatmaktadır: "Liverpool John Moores Üniversitesi’nin bir şubesini Beykent’te açtık. Kayıt, müfredat, denetim ve hocaların büyük bölümü oradan geliyordu. Beykent’te çok güzel bir sistem kurdular. İlk yıl 300’den fazla öğrencimiz vardı. 1995-96’da da şube olarak devam ettik. 1996’da vakıf kurduk ve 1997’den itibaren Vakıf Üniversitesi olarak devam ettik."

Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı
Vakıf; Beykent Üniversitesi'nin kurulması amacıyla 1996 yılında Adem Çelik tarafından, 500.000.000 TL nakit kuruluş varlıkla kurulmuş, 20.014.000.000 TL teminat mektubu, bağışlanan ve kullanıma tahsis edilen gayrimenkuller ile yine Adem Çelik'e ait Beykent Özel Eğitim ve Spor Tesisleri A.Ş. tarafından, üniversitenin bir yıllık cari giderlerinin %20'sini karşılayacak 20.600.000.000 TL'nin bağış şeklinde her yıl vakfa verilmesiyle desteklenmiştir. Üniversite, 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kamu tüzel kişiliğine haiz bir Vakıf Üniversitesi olarak kurulmuş, kuruluşu 15 Temmuz 1997 tarihli mükerrer 23050 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

Sportif başarılar
ERKEK VOLEYBOL TAKIMI
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 19 Aralık - 06 Ocak tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlediği II. Lig Erkek Voleybol müsabakalarında voleybol takımı şampiyon olmuştur.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde 14- 18 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen Üniversite Erkekler Voleybol Süper Lige terfi Şampiyonası'nda birinci olmuştur.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Kayseri’de düzenlediği Süper Lig müsabakalarında Erkek Voleybol Takımı, 11 yıldır şampiyonluk unvanına sahip Gazi Üniversitesi'ni mağlup ederek şampiyon olmuştur.

ERKEK BASKETBOL TAKIMI
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 12.11.2013 - 15.04.2014 tarihleri arasında düzenlenen I. Lig Erkek Basketbol müsabakalarında erkek basketbol takımı şampiyon olmuştur.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Yeditepe Üniversitesi'nde organize ettiği II. Lig basketbol müsabakalarında şampiyon olmuştur.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun 18 - 23 Mayıs tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde organize ettiği Süper Lige Terfi müsabakalarında Erkek Basketbol Takımı ikinci olarak süper lige yükselmiştir.

Yerleşkeler
Ayazağa-Maslak Yerleşkesi
Ayazağa, Maslak Yerleşkesi, Şişli ilçesine bağlı iken, 2012'de alınınan belediyeler birliği kararnamesiyle Sarıyer'e bağlanmıştır. Yerleşke 35.000 metrekarelik kapalı alana sahip ve 10.000 öğrenci kapasitelidir. 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Kampüs içinde Türk Ekonomi Bankası ve Simit Sarayı'nın şubeleri bulunmaktadır. 41E, 41AT, 41M, 41Y ve 41C İETT hatları ve Ayazağa minibüsleri; Beykent Üniversitesi durağından geçmektedir.

Rektörlük
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İletişim Fakültesi
İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi
Yabancı Diller Yüksekokulu
Hayat Boyu Öğrenme-Uygulama ve Araştırma Merkezi
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde hizmet vermektedir.]

Beykent Yerleşkesi
Beykent Yerleşkesi, Beykent, Büyükçekmece sınırları içerisinde yer almaktadır. 16.000 metrekare kapalı alana sahiptir. Kampüste, Simit Sarayı şubesi bulunmaktadır.[20] 34B, 34BZ ve 34C metrobüs hatları Hadımköy veya Beylikdüzü Son Durak'ta inilerek; 400A, 76C, 76G, 145M İETT hatları ve Beykent minibüsleri kullanılarak Beykent Yerleşkesine ulaşım sağlanabilir.

Meslek Yüksekokulu
Uzaktan Eğitim Merkezi
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu; Beykent Yerleşkesinde hizmet vermektedir.

Taksim Yerleşkesi
Taksim Yerleşkesi, Beyoğlu sınırları içerisinde yer almaktadır. Sıraselviler Caddesi üzerinde bulunmaktadır, 5000 metrekare kapalı alana sahiptir ve 2004 yılında hizmete açılmıştır. M2 hattı ile yerleşkeye ulaşım sağlanabilir.

Beykent TV ve stüdyoları
Hukuk Fakültesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi; Taksim Yerleşkesinde hizmet vermektedir.

Beykent Avalon Yerleşkesi
Beykent Avalon Yerleşkesi Beykent, Büyükçekmece sınırları içerisinde yer almaktadır. 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Beykent Avalon'un içerisinde otel, alışveriş merkezi, hastane, sinema, restoran, kafe, konferans salonu ve üniversite bulunmaktadır. Otelin kapalı alan büyüklüğü 10 bin metrekare, Üniversite 15 bin, restoran ve kafe 3 bin, hastane 12 bin, konferans salonu 3 bin ve alışveriş merkezi de 30 bin metrekare kapalı alana sahiptir. 6 bloktan oluşan Beykent Avalon içerisinde; A blok otel, B, C ve D bloklar alışveriş merkezi, E blok hastane, F blok Üniversite olacak. Otelde, 220 oda, restaurant, spa merkezi, fitness, hamam, yüzme havuzu ile kapalı garaj ve yeşil alan, Beykent Üniversitesi Hastanesi kısmında 260 yatak ve helikopter pisti, alışveriş merkezi kısmında mağazalar, eğlence alanları, yeme-içme alanları, hipermarket alanı, elektronik market alanı, fitness kulübü ve sinema salonları, Üniversite kısmında ise 44 amfi ve 111 sınıf yer alacak. Binanın inşaatı ve kapasite arttırım işlemleri devam etmektedir. 34B, 34BZ ve 34C metrobüs hatları Hadımköy veya Beylikdüzü Son Durak'ta inilerek; 400A, 76C, 76G, 145M İETT hatları ve Beykent minibüsleri kullanılarak Beykent Avalon Yerleşkesine ulaşım sağlanabilir.

Diş Hekimliği Fakültesi
Tıp Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi; Beykent Avalon Yerleşkesinde hizmet verecektir.

Kütüphaneler
Ayazağa, Beylikdüzü ve Taksim yerleşkelerinde olmak üzere üç kütüphanesi bulunmaktadır. Kütüphanelerin üçü de herkese açıktır.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS)
TÜBİTAK-Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM)
Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği (BLU) üyesidir.

Konukevleri
Beykent Konukevi
Beykent Konukevi, 84 bağımsız daireden oluşmaktadır. Fitness Salonu, TV Salonu, etüt odası, oyun odası ve çamaşırhane ortak kullanım alanı olarak düzenlenmiştir. Her daire 3 oda, Amerikan mutfaklı salon ve banyodan oluşmaktadır. Daireler 3 kişilik , odalar ise tek kişilik olarak düzenlenmiştir. Tek kişinin konaklayabildiği 1+1 daireler de mevcuttur. Buzdolabı, aspiratör, set üstü ocak, mikrodalga fırın, tv, koltuk takımı, sehpa, yemek masası ve sandalyeleri, mutfak dolabı, elbise dolabı, çalışma masası, kitaplık, çalışma masası sandalyesi, komidin, ayakkabılık, bazalı yatak, yastık, yorgan, nevresim takımı, çarşaf, yastık kılıfı, telefon, modem cihazı gibi eşyalar hazır olarak bulunmaktadır. Beykent ve Beykent Avalon Yerleşkesi'ne yürüme mesafesindedir.

Ayazağa Konukevi
Sarıyer - Ayazağa Yerleşkesi konukevi, 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. 6000 m² kapalı alana sahip, yerleşkeye yürüme mesafesindedir. Beykent Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, misafir akademisyenler ve idari personel uzun dönemli olarak konaklayabilmektedir. Ayrıca kapasitenin elvermesi durumunda diğer üniversitelerin barınma sıkıntısı yaşayan öğrenciler de gerekli koşulları yerine getirmek suretiyle konukevinde kalabilmektedir. Konukevi 121 odadan oluşmakta, arttırılabilir 242 kişilik kapasiteye sahiptir. Tek kişilik ve ikişer kişilik oda seçenekleri bulunmakta, odalarda; buzdolabı, televizyon, telefon ve banyo ve 24 saat internet erişimi mevcuttur.

 

Öğrenci kulüpleri
BUHK Uluslararası Hukuk Kulübü
UNİFEB
ultrAslan - Üni Beykent
Beykent Üni BJK Kulübü
Üni TS Kulübü
MUN (Model United Nations) Kulübü
Türk Dünya Kültür Kulübü
Tiyatro Kulübü
Hukuk Kulübü
İnşaat Mühendisliği Kulübü
İşletme Mühendisliği Kulübü
Sinema Kulübü
Fotoğraf Kulübü
Müzik Kulübü
İletişim Kulübü
Satranç Kulübü
Düşünce ve Edebiyat Kulübü
Gezi ve Kültür Kulübü
Gençlik ve Tarih Kulübü
Hoşgörü ve Yardımlaşma Kulübü
İşletme Kulübü
Uluslararası İlişkiler Kulübü
Uluslararası Ticaret Kulübü
Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü
Bilişim Kulübü
Mat-Com Kulübü
Mimarlık Kulübü
Spor Kulübü
Doğa Sporları Kulübü
Bilgisayar Kulübü
Uluslararası Etkinlikler Kulübü
Uluslararası Lojistik Kulübü
Siyaset ve Demokrasi Kulübü
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Tekstil Tasarımı Kulübü
Ekonomi Kulübü
Bankacılık ve Sigortacılık Kulübü
Bankacılık ve Finans Kulübü
Turizm Kulübü
Bilim ve Teknoloji Kulübü
Dans ve Kültür Kulübü
Genç Girişimciler Kulübü
Gastronomi Kulübü
Gümrük Kulübü
Restorasyon Kulübü
Psikoloji Kulübü
İç Mimarlık Kulübü
Beykent Yelken Kulübü

Burslar
ÖSYM Bursları
%25, %50 ve Tam burslu programlarına yerleşen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, başarı durumuna bakılmaksızın öğrenim hayatı boyunca devam eder ve varsa zorunlu yabancı dil hazırlık programında geçirilecek 1 yıl süreyi de kapsar. Burslu öğrenciler bir başka bölüme yatay geçiş koşullarını taşıdıkları takdirde burslu olarak geçebilirler.

Akademik Başarı Bursları
Hazırlık sınıfı ile tam burslu eğitim alan öğrenciler dışında, lisans bölümlerinde 1, 2 ve 3. sınıfların sınıf birincilerine; ön lisans programlarında ise 1. sınıfların program birincilerine verilmektedir. %50 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirilmek üzere burs verilir.

Uluslararası Bakalorya Diplomasına Sahip Olan Öğrencilere Yönelik Burslar
Uluslararası Bakalorya diplomasına sahip olup Beykent Üniversitesi'ni tercih eden ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere,

Bakalorya derecesine göre;
40 ve üstü olanlara %100,
35 - 40 arası olanlara %75,
30 - 35 arası olanlara %60,
24 - 30 arası olanlara %25,
23 ve altında olanlara %10 oranında eğitim - öğretim ücretinden indirilmek üzere burs verilmektedir.

Spor ve Sanat Bursu
Spor Bursu; üniversite bünyesinde yürütülen branşlar dahilinde aşağıdaki koşulları taşıyan öğrencilere verilir:
Bursa müracaat ettiği tarih itibarıyla son 3 yıl içerisinde millî sporcu olmak,
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden aldığı millî sporcu belgesini ibraz eden faal sporcu olmak,
Takım sporlarında bursa müracaat ettiği yıl en üst ligde faal olarak oynamak,
Ülkemizi uluslararası alanda temsil ederek madalya almış olmak.

Sanat Bursu; Üniversite bünyesindeki tüm sanat dallarından birinde uluslararası düzeyde ilk üç dereceye girerek başarı sağlayan öğrencilere verilir.

Her yıl spor ve sanat dallarında bursa başvuran öğrencilerin durumu, Burs Komisyonu tarafından değerlendirilerek Rektörlüğe sunulur. Spor ve Sanat Bursları yabancı dil hazırlık öğrencilerini de kapsar.

Beykent Eğitim Kurumları Mezunlarına Yönelik Burslar
Beykent Eğitim Kurumları'ndan mezun olarak Beykent Üniversitesi'nde eğitim - öğretim gören öğrencilerden üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10; 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim - öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. (Bu burstan lisans öğrencileri faydalanabilir.)

Beykent Üniversitesi şampiyon oldu mu? Hangi takımla oynadı? ile ilgili etiketler beykent üniversitesi erkek voleybol takımı avrupa şampiyonu şampiyon oldu mu hangi takımla oynadı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.