‘Beyinleri hamurlaştırılmış CHP ve HDP tabanına format atıyor!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Zülfü Livaneli’nin Deniz Baykal ve Bülent Ecevit çıkışının perde arkasını masaya yatırdı.

"İDEOLOJİK TABANI OLMAYAN YENİ KUŞAĞI KENDİ ZİHNİYETİNE OTURTMAYA ÇALIŞIYOR"

Nedim Şener, "Zülfü Livaneli'yi Bülent Ecevit konusunda ve CHP'nin başına bir operasyonla gelecek genel başkan konusunda uyaracak kimsesi olmadığı açık. Bilgilendirmeye kalksalar, 'CHP'nin başına birisi operasyonel olarak geldi, bu sizin yere göğe koyamadığınız Kılıçdaroğlu'dan başka birisi değildir. Oysa siz röportajınızda Bülent Ecevit'e ABD damgası vurarak, onun bir 'operasyon' ile CHP'nin başına getirildiğini, darbe gibi bir durum olduğunu' söylemiyorlar. 15 Temmuz'a sizin cenah darbe demiyor. Ancak Ecevit'in oraya 1954'ten 1973'e kadar halkın tabiriyle tırnaklarını kazıya kazıya sendikalarda, gazetecilikle çalışma bakanlığı yaparken parti içindeki faaliyetiyle orta sol kavramını getirerek dağlara taşlara 'Karaoğlan' ismini yazdırarak yürüttüğü siyasi mücadeleyi getirip, mezun olduğu Robert Kolej'ne bağlayıp 'Bu ABD malıdır' diyorlar. 'İsmet İnönü'yü devirmesi, onun yerine gelmesi bir operasyondur' diyor. Livaneli şu anda, beyinleri  hamurlaştırılmış HDP ve CHP seçmen kitlesine bir format atıyor. İdeolojik hiçbir ayak üzerinde tutunamayan, ne Atatürkçü olduğunu savunabilecek, ne de milliyetçi olduğunu savunabilecek seçmenlerde her şey birbirine girmiş. Aslında Livaneli HDP ve CHP seçmen tabanını bir araya getirecek format işine girmiş. Kendine görev çıkarmış. Bu anlamda Kılıçdaroğlu'nu ve HDP'ni çabalarını yer göğe koyamıyor. Kendine solcuyum diyen, bugün Kılıçdaroğlu'nun peşine takılmalı. HDP seçmeni Atatürk'e, Demirel'e, Baykal'a bir şeyler söyleyecek, fikir ayrılığı kavgaları olacak. O kesim bu isimler üzerine hakaret edecekler. Bu konular gündeme geldiğinde Ecevit'e, İnönü'ye, Baykal'a sahip çıkmayın. Bunlar ulusalcı, sünni ve sağcı politikacılar. Siz solcunuz diyor. Bu çatışma ve kamplaşmayı yapması gerekiyor. Sünni diyerek aslında şu anki milliyetçi muhafazakar siyaseti tarif ediyor. Ona karşı kamp oluşturması için Alevilere oynaması gerekiyor. Barış şarkılarını Yunanistan'a karşı söylüyordu. Türkiye'ye karşı değil. Yeni bir kuşak var, 40 yaş altı grubu. Bunların ideolojik bir tabanı yok. Sağ, sol, kapitalist ya da sosyalist gibi bir yerleri yok. Livaneli buraya oturtmaya çalışıyor. Yeni kuşağa bir format atıyor.

"LİVANELİ İÇİN BÜLENT ECEVİT GİBİ ULUSALCI BİRİSİNİN ROBERT KOLEJİ'NDEN MEZUN OLMASI SORUN, ROBERT KOLEJİ'NDEN MEZUN OLMAK SORUN DEĞİL"

Ecevit operasyon ile mi geldi? Önüme tarihsel verileri koydum, gizli bir şey yok. Ecevit 1954'ten bu yana siyaset yapıyor. 73'te başbakan olana kadar CHP içinde mücadelesini sürdürdü. İnönü'ye karşı seçildi. İnönü de yaşının gereği de az bir farkla başkanlığı kaybetti ve bir süre sonra da vefat etti. İnönü'nün yaşı ve sağlık sorunları bir lider olarak seçmen kurultay delegesinin göründe onursal bir yere getirse de parti organlarının oraya götürüyor. O günlerde demokrasi sol akım tartışması vardı, Ecevit bunu topluma yaymıştı. Robert Kolej'den mezun olmuş bu kişi CHP'nin genel başkanı oldu diyelim. Ecevit gibi ulusalcı birisinin Robert Koleji''nden mezun olması sorun, Robert Koleji'nden mezun olmak Livaneli'nin kafasında sorun değil. Robert Koleji'nden birisi ulusalcı olursa, Livaneli için problem. Onu olmadığı bir hale sokuyor. Ancak gerçekten Amerikancı, ABD ajanı, etki ajanı olan ve ABD'ye hizmet eden, onların okulundan mezun olanlar onun için asla problem değildir. Onları hiç eleştirmemiştir.

"KILIÇDAROĞLU, FETÖ'NÜN BAYKAL'A KURDUĞU OPERASYON SONUCU BAŞA GELDİ. ARDINDAN MHP DE BENZER BİR KOMPLOYA MARUZ KALDI"

Kılıçdaroğlu FETÖ'nün Baykal'a kurduğu operasyon sonrası doğrudan geldi. Bunun bir operasyon olduğu başından beri belliydi. Bir yıl sonra MHP benzer bir kaset komplosuna maruz kaldı. Türkiye'de muhalefeti dizayn etmeye çalışan bir sistem FETÖ ortaya çıktı. FETÖ 2010 yılında AK Parti ile kavgaya başladığında ilk yapmaya başladığı şey muhalefeti dizayn etmekti, ulusalcı Baykal'dan kurtulmaları gerekiyordu." sözlerini kullandı.

"HANİ İNSANLARIN MEZHEBİNE, OKULUNA GÖRE DEĞERLENDİRMEZDİNİZ?"

Mete Yarar, "Laf söylemediği kimse yok. Kemal Kılıçdaroğlu hariç. Kralı öldürüp, yeni kral getirmeye çalışıyor. Robert Koleji ile sorun ne? Robert Koleji'nden çıkmış olması 'Amerikancı' olmasını nasıl sağlıyor?Kale Grubu'nun kurucusu İbrahim Bodur, Ecevit ile birlikte aynı dönemde Robert Koleji mezunudur. Ecevit başka bir dergi, İbrahim Bey başka bir milliyetçi çıkartıyor. Yıllar sonra Kale Grubu'ndaki projelere baktığımda bugün aslında Baykar Grubu'nun kuluçka yapısı olduğunu gördüm. İlk başlangıçta oturduğu yapı içnde yer alıyor. Ayaklarının üstünde durduğu andan itibaren de hisselerini devrediyor. Damadı Osman Bey yönetim kurulu başkan yardımcısı. Röportajda ilginç bir ibare kullanmıştı. Devlet tarafından bir proje veriliyor. Onlar da fizibilitesine çalışıyorlar. İbrahim Bey devletin acil ihtiyaçlar kapsamında istemiş olduğu projenin fizibilitesi. Devlet söz konusuysa fizibilite yapılamaz, yapılacaktır. Devletin güvenliği varsa, maliyet hesabı olmaz' diyor. Bu adam da Robert Koleji mezunu, Selçuk Bayraktar da Robert Koleji mezunu. İnsanların mezhebine, etnisitesine, okuduğu okula göre hani değerlendirmezdiniz? 'Amerikancı' diye suçladıkları Ecevit, banka operasyonuyla Türkiye'de ekonomik bir kriz patladığı dönemde arkasından seçimi kaybetti.

"CHP İÇİNDEKİ BİR GRUBUN HDP'YE MONTE EDİLEREK, HDP'NİN ANA MUHALEFET KONUMUNA GETİRİLMESİ PLANLANIYOR!"

Gördüğüm tablo, bir grup bu konuda itiraz ettiğinde CHP içinde problem yaşıyor. Örneğin, Mehmet Ali Çelebi istifa edip ayrıldı. Sebebi de Atatürkçü ve HDP ile ilgili yaşanan süreçten şikayetçi olması. Paramparça ettiler. Başka bir şahıs CHP'den istifa edip TİP'e gidiyor. Herkes alkışlıyor. Arkadaş önürü CHP'den seçildiği için kızmıştınız,  TİP'ten ayrılan kişi için neden aynı tepkiyi vermediniz? Bir dönem CHP üçe bölünmüştü. CHP, HDP, DSP gibi partiler vardı. CHP’nin içindeki bir grubun HDP’ye monte edilerek, HDP’nin ana muhalefet konumuna getirilmesi planlanıyor. Tablo buraya doğru gidiyor. Kurulan partilerin yapılarına baktığımda o dönemde gördüğüm CHP, SHP ve DSP bölünmesinin birebir aynısı yaşanıyor. CHP içinde ideolojik bir farklılaşma vardı. O durum farklı partilerin kurulmasına yol açmıştı. CHP ile HDP'nin birleştirildiğini söyleyenlerin yanı sıra aksine onun ötesinde olduğunu düşünüyorum. CHP içindeki bir grubun yaptığı vurguların bu yüzden olduğunu düşünüyorum. CHP'de daha önce etnik ve mezhepsel bir vurgunun yapıldığını hiç görmemiştim. Her türlü ideolojik farkındalık konuşulurdu ama bu tabana indirilmezdi. Gördüğüm, bir grup alınacak ve HDP'ye monte edilecek. Orayı CHP'nin yerine ana muhalefet partisi konumunda konumlandıracaklar. " dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘Beyinleri hamurlaştırılmış CHP ve HDP tabanına format atıyor!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.