Beyin yiyen amip belirtileri nelerdir? Türkiye'de var mı?

Beyin yiyen amipin belirtileri gündemde! Menenjit hastalığı olarak bilinen beyin yiyen amipin Türkiye'de var olup olmadığı merak edilmekte.

Menenjit hastalığına neden olan ve halk arasında beyin yiyen amip olarak bilinen Naegleria fowlerinin belirtileri gündemde. Ortamın sıcaklığına uygun olarak yaşam döngüsü içerisinde 3 farklı şekilde gözlemlenen beyin yiyen amip genel anlamda öldürüyor. Beyin yiyen amipin Türkiye'de olup olmadığı merak edildi.

Farklı dünya ülkelerinde zaman zaman rastlanan beyin yiyen amipin son olarak ABD’de de bir vatandaşta görüldüğü belirtildi. Ve hemen ardından da beyin yiyen amip konusunda araştırmalar başladı.

BEYİN YİYEN AMİP NEDİR? BEYİN YİYEN AMİP BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ortamın sıcaklığına göre 3 farklı şekillerde görülür:
-Kist
-Trofozoit
-Kamçılı amop formu

Kamçılı halde ile kesinlikle bölünerek çoğalmazlar. Ancak kamçılarını kaybettiği durumlarda bölünebilirler. Çamurlu sularda, göl, yüzme havuzu ve durgun sularda yıkanan insanlarda ağız yolundan bulaşarak, amip haline dönüşür.

Koku alma kanalı içerisine giren amipler, burun içi mukozayı geçerek koku alma siniri yoluyla beyin-omurilik sıvısı ve beyin içine yerleşir. Ani ölümcül bir hastalık olan ve Primer Amibik Meningoensefalit isimlendirilen menenjite neden olurlar.

Burun iltihabı, yüksek ateş, bulantı, baş ağrısı ve göz ağrıları belirtileri en belirgin özellikleridir. Kısa sürede şuur bulanıklığı ve koma ile ölüm yaşanır.

Beyin yiyen amip belirtileri nelerdir? Türkiye'de var mı? ile ilgili etiketler beyin yiyen amip Beyin yiyen amip belirtileri menenjit
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.