Beyin sarsıntısı geçiren Formula 2 pilotu Cem Bölükbaşı, Cidde'de yarışamayacak

Formula 2 pilotu Cem Bölükbaşı, Suudi Arabistan GP'de yarışamayacak. Dünkü antrenman turlarında yaptığı kazada beyin sarsıntısı geçirdiği tespit edilen Cem Bölükbaşı’nın bugün ve yarın yarışamayacağı açıklandı. Formula 1 de ise Dünya Şampiyonası'nda Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki sezonun ikinci yarışı, dün kentte yer alan Aramco'ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerinin saldırıya uğramasına rağmen bu hafta sonu yapılacak.

Formula 2'nin resmi internet sitesin yapılan açıklamada "Dünkü kazanın ardından tedbir amaçlı olarak hastaneye götürülen Cem Bölükbaşı'nın yapılan testlerin ardından beyin sarsıntısı geçirdiği tespit edilmiştir. Yarışmaya uygun olmayan sürücü, takımı tarafından yarıştan çekilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Şampiyonanın 2. mücadelesi, Cidde kentinin sokaklarında oluşturulan 6,1 kilometrelik pistte yapılacak. 28 turluk ana yarış ise 27 Mart Pazar günü TSİ 16.35'te başlayacak.

Beyin sarsıntısı geçiren Formula 2 pilotu Cem Bölükbaşı, Cidde'de yarışamayacak

FORMULA 1 CİDDE GRAND PRİX KOŞULACAK MI?

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki sezonun ikinci yarışı, dün kentte yer alan Aramco'ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerinin saldırıya uğramasına rağmen bu hafta sonu yapılacak.

Formula 1'den yapılan yazılı açıklamada, "Formula 1 ve FIA, tüm takımlar ve sürücülerle yapılan görüşmelerin ardından 2022 FIA Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix'sinin planlandığı gibi devam edeceğini doğruluyor." denildi.

Açıklamada, dün Cidde'de meydana gelen ve geniş çapta yankısı olan saldırının ardından, Suudi hükümet yetkilileri ve güvenlik kurumlarının yarışların yapılmasının güvenli olduğuna dair tam ve ayrıntılı güvence verdiği ifade edildi.

​​​​​​​Cidde kentinde yer alan 6,1 kilometre uzunluğundaki Corniche Pisti'ndeki yarış, 50 tur üzerinden düzenlenecek. Sıralama turları bugün, yarış ise yarın TSİ 20.00'de başlayacak.

 

Beyin sarsıntısı geçiren Formula 2 pilotu Cem Bölükbaşı, Cidde'de yarışamayacak ile ilgili etiketler Formula 1 Formula 2 Cidde GP Cem Bölükbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.