Beyaz Türkler ne demek? Beyaz Türkler kimlerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Hanım’ın çantasına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu’na ‘yanındaki Beyaz Türklere baksın’ ifadesini kullandı. Peki, Beyaz Türkler ne demek? Beyaz Türkler kimlerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Ha yakılacak çantalar arıyorsan sizde çok, yanınızda beyaz Türkler çok onların yakacak çantaları da vardır o ayrı bir konu.” ifadelerine yer verdi. Beyaz Türkler kimdlerdir?

BEYAZ TÜRKLER NE DEMEK?

Türkiye’deki şehirli seçkin sınıfı tanımlamak için kullanılan, literatüre Nilüfer Göle tarafından kazandırılmış bir kavramdır. Beyaz Türkler, kendisini ilerici olarak tanımlayan bir kısım asker - sivil bürokratları ve aydınlardır. 20. yüzyıl sonlarından başlatabileceğimiz süreçte bir orta sınıf oluşumundan söz edilebilir ve bu süreç seçkinci bir söylemi de beraberinde getirmiştir. Toplumun “geri kalmış” olarak görülen bir kesiminin ve bu kesimin değerlerinin aşağılanması örneklerine, özellikle medya gibi söz konusu kesimin yoğun olarak meşgul olduğu pek çok alanda rastlanabilir.

Beyaz Türkler ne demek? Beyaz Türkler kimlerdir? ile ilgili etiketler Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Beyaz Türkler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.