Beyaz Saray'dan mutand virüs uyarısı

İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan iki ayrı koronavirüs mutasyonuna ilişkin endişeler dünya çapında artıyor. Son uyarı ABD'nin başkentinden geldi. Beyaz Saray, mutand virüsün ABD'de yayılabiliyor olabileceği uyarısında bulundu. ABD dünya genelinde en çok koronavirüs vakasının ve ölümünün yaşandığı ülke durumunda.

Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke durumunda.

22 milyon 378 bin 109 vaka tespit edilen ülkede son 24 saatte 223 bin 136 kişi daha hastalığa yakalandı. 

Salgında 2 bin 736'sı son 24 saatte olmak üzere 376 bin 949 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmiş durumda.

Ülkede halen 8 milyon 790 bin 833 aktif Kovid-19 vakası bulunuyor. 

Beyaz Saray'dan mutand virüs uyarısı

Hastane, yoğun bakım ve hatta tabut sıkıntısı yaşanan ülkede endişeleri daha da artıracak bir açıklama yapıldı. 

Açıklamanın adresi Beyaz Saray. Uyarı ise İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan ve birçok ülkeye de sıçrayan koronavirüsün birbirinden tehlikeli iki yeni mutasyonlu varyantı ile ilgili.

Beyaz Saray Kovid Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, koronavirüsün bu yeni varyantlarından en az birinin ABD'de yayılabiliyor olabileceği uyarısında bulunuldu. 

oronavirüsün olası bir yeni varyantının ABD'de yayılabiliyor olabileceği konusunda uyardı.

Farklı mutasyon çeşitleri dünyanın dört bir yanında yayılan virüsün şu ana kadar en tehlikeli varyantları İngiltere ve Güney Afrika'da görülmüştü. 

Mutand virüs olarak da nitelenen bu iki koronavirüs varyantının çok daha hızlı yayıldığı, aynı zamanda da daha çok çocuk ve gençleri etkilediği biliniyor...

Beyaz Saray'dan mutand virüs uyarısı ile ilgili etiketler ABD Beyaz Saray Kovid Görev Gücü mutand virüs mutasyon kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.