Beyaz Saray'dan Erdoğan - Biden görüşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın 14 Haziran'daki görüşmesine ilişkin bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi. Yapılan açıklamada görüşmenin yer ve zamanı duyuruldu.

Geçtiğimiz nisan ayında telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi'nde bir araya gelmeye karar vermişti.

NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, zirve kapsamında bir araya gelecek Erdoğan ile Biden'ın görüşme tarihinin 14 Haziran olduğu teyit edildi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, "Başkan Biden, ikili ve bölgesel meselelerin tamamını görüşmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek." dedi.

BIDEN'IN BAŞKANLIĞINDA İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Söz konusu görüşme, 20 Ocak 2021'de ABD Başkanlığı görevine gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilk yüz yüze görüşme olarak kayıtlara geçecek.

ERDOĞAN 'BULUŞMA TRAFİĞİMİZ O KADAR RAHAT OLMADI' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TRT yayınında ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran'da yapacağı görüşmede, Türkiye- ABD ilişkileri açısından beklentilerinin ne olduğuna ilişkin soru üzerine, şöyle konuşmuştu:

"Ön hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Kendisiyle yapacağımız görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri niçin böyle bir gerilim safhasında, bunu tabii soracağız. Yani biz sizden önce yine demokratlarla çalıştık, böyle bir görünüm bizde olmadı. Yani Bush'la da çalıştık, Obama'yla da çalıştık ve bunlar da demokrattı ama hiç bunlarla böyle bir gerilimi ben yaşamadım. Ardından Cumhuriyetçi olarak Sayın Trump'la bir çalışma yaşadık ve hiçbir gerilimi onunla da yaşamadık. Tam aksine yani telefon diplomasimizde çok huzurluyduk, çok rahattık ve 'Ne yaparız, ne ederiz, yani şu toplantıda şöyle buluşuruz, şurada şöyle buluşuruz, uluslararası toplantılarda ilk durumları falan bu şekilde yürüttük. Tabii Sayın Biden'le maalesef bu görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. Şimdi ise Brüksel NATO zirvesi dendi. Şimdi NATO zirvesinde bir araya geleceğiz o bir araya gelişte bunları konuşacağız."

Beyaz Saray'dan Erdoğan - Biden görüşmesi açıklaması ile ilgili etiketler Beyaz Saray Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.