Beyaz Saray'da istifalar ardı ardına geliyor

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde halen yenilgiyi kabul etmiş değil. Son açıklamasında da 3 Kasım'dan bu yana tekrarladığı 'hile' iddialarını yineledi Trump. Ancak Beyaz Saray çalışanları onunla aynı fikirde olmasa gerek ki peş peşe istifa etmeye başladılar. Gelen son dakika haberine göre; Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah da görevinden istifa etti

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerine ilişkin tartışmalar sürerken Donald Trump yönetimindeki bazı isimler görevlerinden ayrılıyor.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah, yaptığı istifa açıklamasında, "yeni projelere adım atabilmek" amacıyla görevinden ayrılma kararı aldığını ve söz konusu göreve kendisini layık gördüğü için "Başkan Trump'a minnettar olduğunu" belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan kısa açıklamada Farah'ın ayrılığı doğrulanırken başkanlık seçimlerinden bahsedilmedi.

Daha önce Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ve sonra da Pentagon'un basın sözcülüğü görevlerini yürüten Farah, nisan ayında bu göreve getirilmişti.

Seçimin kaybedildiğinin anlaşılması üzerine gemiyi ilk terk eden isim Trump'ın danışmanlarından Ja'Ron Smith olmuştu.

2017’de görev yapmaya başlayan Smith, Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı ve Trump’ın damadı olan Jared Kushner’la birlikte çalışıyordu. Smith 7 Kasım'da istifasını verip Beyaz Saray'dan ayrıldı.

Beyaz Saray koronavirüs danışmanı olan ve salgın sırasındaki açıklamaları nedeniyle eleştirilen Scott Atlas'ın da istifa ettiği açıklanmıştı.

Bu arada ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmasının ardından Pentagon'da da peş peşe istifalar yaşanmıştı. Pentagon Güvenlik Politikaları Müsteşarı, Savunma İstihbarat Müsteşarı ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü yönetime istifalarını sunmuştu.

Beyaz Saray'da istifalar ardı ardına geliyor ile ilgili etiketler Trump istifa Beyaz Saray Alyssa Farah
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.