Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin oynadığı rol için çok müteşekkir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, 45 dakika boyunca telefonda görüştü. Biden sosyal meyda hesabından "Ukrayna halkını desteklemek için devam eden uluslararası çabaların önemini tartıştık" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Biden, görüşme sonrası sosyal meyda hesabında paylaşımda bulundu.

"Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum" diyen Biden, " Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırısına vereceğimiz yanıtları koordine etmek, Moskova'yı yaşanan saldırganlıktan sorumlu tutmak ve Ukrayna halkını desteklemek için devam eden uluslararası çabaların önemini tartıştık" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan, Türkiye'nin oynadığı rol için çok müteşekkir. Bugün erken saatlerde diplomatik müzakerelere ev sahipliği yapması dahil" ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden'ın Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

 

 

Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin oynadığı rol için çok müteşekkir ile ilgili etiketler Beyaz Saray ABD Türkiye Joe Biden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.