Beyaz Saray açıkladı: 'Biden, Erdoğan'a teşekkür etti!'

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın gerçekleştirdikleri görüşmede Suriye, Afganistan, Libya, Doğu Akdeniz ve Güney Kafkasya konularını ele aldığı belirtildi.

G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir araya gelmişti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat 5 dakika sürmüştü.

TÜRKİYE'NİN İLGİ VE ETKİ ALANLARINDAKİ DURUM GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmeye ilişkin, Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, liderlerin Suriye'deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldığı kaydedildi.

BIDEN, AFGANİSTAN İÇİN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

'Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarının genişletmesi ve anlaşmazlıkların etkin bir şekilde üstesinden gelme isteğinin altını çizdi' ifadeleri kullanılan açıklamada, Biden’ın Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıldır yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye memnuniyetini ifade ettiği belirtildi.

'POZİTİF BİR ATMOSFER VARDI'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Erdoğan ve Biden görüşmesinin pozitif bir atmosferde gerçekleştiği, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi.

Beyaz Saray açıkladı: 'Biden, Erdoğan'a teşekkür etti!' ile ilgili etiketler Erdoğan Beyaz Saray biden görüşme g-20 zirve detay açıkladı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.