'Beyaz hacker' kripto paradaki büyük açığı buldu, 2 milyar dolar ödülü kaptı

Kripto paraların artık günlük hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmesi ile birlikte bilgisayar korsanları çeşitli güvenlik açıkları bularak milyonlarca dolarlık hırsızlıklar gerçekleştiriyor. Ancak kendisini 'Beyaz hacker' olarak tanımlayan bir kişi bunun tam tersini yaptı. 'Saurik' kod adıyla bilinen hacker, sınırsız madencilik yapmaya imkan tanıyan bir güvenlik açığı buldu. Güvenlik açığını kendi çıkarları için kullanmayıp yetkililere bildiren hacker 2 milyon dolar ödül kazandı.

Ethereum blok zinciri meşgul edilmeyip iş yükünü ve transfer maliyetini düşürsün diye Optimism adlı proje yapıldı. Bu projede bulunan güvenlik açığını gün yüzüne çıkaran 'saurik' kod adlı,  'Beyaz şapkalı hacker', başından geçen bu olayı Twitter üzerinden paylaştı. Gerçek adı Jay Freeman olan hacker, bu güvenlik açığı sayesinde sınırsız miktarda kripto para biriminin kopyalanabileceğini açıkladı. Şirket, iyi niyetli hackera 2 milyon dolarlık rekor ödül verdi.

'Beyaz hacker' kripto paradaki büyük açığı buldu, 2 milyar dolar ödülü kaptı

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ NEDİR?

Kripto para madenciliği yapmak için öncelikle güçlü bir ekran kartı ve iyi bir işlemciye sahip bilgisayar veya özel ekipmanlara sahip sistemler gerekir.Madencilik blok zincir oluşturmaya yarar ve yeni bir blok zincir elde etmek için matematiksel tabanlı işlemler çözer. Birbirinden karmaşık problemlerin güçlü bilgisayarlar veya sistemler tarafından çözülmesi halinde, kullanıcılar kripto para ile ödüllendirilir.

'Beyaz hacker' kripto paradaki büyük açığı buldu, 2 milyar dolar ödülü kaptı ile ilgili etiketler ethereum hacker coin kripto para madenciliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.