BES'teki çocukların birikimi 1 milyar liraya dayandı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, tahminlerinin çok üstünde rakam geldiğini belirterek, bir yıllık tamamlanmamış sürede toplam fon büyüklüğünün 1 milyar TL'ye yaklaştığını bildirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, vatandaşların teveccühü sayesinde gerçekleşen rakamların temkinli tahminlerin çok üstünde olduğunu belirterek, "Henüz, 1 yıllık süre tamamlanmış olmasına rağmen, 18 yaş altı 400 bine yakın katılımcımız sisteme dahil olmuş, bunların toplam fon büyüklüğü 1 milyar TL’ye yaklaşmıştır." dedi.

Ersoy, 11. Sigorta Haftası dolayısıyla Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında başlayan BES uygulamasının, topluma tasarruf alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra katılımcılara emekliliklerinde ek bir kaynak sağlama düsturu ile gerek küresel uygulamalar takip edilerek gerekse sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak sürekli geliştirildiğini belirtti.

 

15 emeklilik şirketinin faaliyet gösterdiği bu alanda, 14 milyon civarındaki katılımcı ve çalışanlar ile 271 milyar TL’si BES tarafında, 21 milyar TL’si ise OKS tarafında olmak üzere yaklaşık 292 milyar TL büyüklüğe ulaşıldığını ifade eden Ersoy, birçok kişinin geleceğini finansal anlamda güvence altına almasına aracı olunduğunu söyledi.

 

BES'teki çocukların birikimi 1 milyar liraya dayandı ile ilgili etiketler BES bireysel emeklilik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.