Besleme medya birbirine girdi!

Rusya'nın finanse ettiği Sputnik Türkiye'nin editörü Erkin Öncan ile Batılı fonlar tarafından finanse edilen 'Avrupa' eğilimli medya oluşumlarının popüler figürlerinden biri olan Mehmet Şafak Sarı arasında sert bir atışma yaşandı. Tartışma, "Doğu ile Batı arasındaki yeni soğuk savaş Türk medyası üzerinden yürütülüyor" şeklinde yorumlandı

Rus muhalif lider Alexey Navalny, geçtiğimiz yıl bir uçak seyahati sırasında zehirlendi. Söz konusu gelişme sonrası Almanya'ya götürülen ve burada tedavi gören Navaly, geçtiğimiz hafta ülkesine geri döndü. Rusya'ya adım atar atmaz gözaltına alınan muhalif lider, cezaevine gönderildi.

Navalny'nin sosyal medya hesabı üzerinden destekçilerine yaptığı 'Korkmayın sokağa çıkın' çağrısı, büyük bir yankı buldu. Rusya'da bugün başlayan gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı.  

Moskova'nın aldığı gözaltı ve tutuklama kararına tepki gösteren İngiltere, ABD ve Almanya, Rus liderin derhal serbest bırakılmasını istedi.

SOSYAL MEDYADA SERT TARTIŞMA

Tüm bu gelişmeler üzerine sosyal medyada dikkat çeken bir polemik patlak verdi. 

AB fonları ve onların desteklediği CHP'li belediyeler tarafından finanse edilen T24, Journo, Medyascope gibi kuruluşlarda sık sık boy gösteren 'Batı eğilimli' gazetecilerden Mehmet Şafak Sarı, Rusya'daki gelişmelere ilişkin tartışma yaratan bir değerlendirme yaptı.

Sarı, ''Rusya'da sokak gösterileri arttıkça, hükümetin "yerli-milli" kontenjanından Sputnik'e giren Türkiyeli "gazeteci"ler canla başla halkı marjinalize edip patronları Putin'i savunacak.'' paylaşımında bulundu.

Besleme medya birbirine girdi!

Sarı'nın bu 'imalı' açıklamalarına Sputnik Türkiye editörü Erkin Öncan'dan  yanıt gecikmedi...

''SÜLÜK TAKIMININ BÜTÜN OLAYI BU''

Öncan, "sülük takımı"na dahil olduğunu belirttiği Sarı'nın herkesi kendileri gibi zannettiğini belirtip, ''Bu arkadaş normalde ciddiye alınacak bir insan değil. Rusya, Navalny falan gibi konularda bir şey bildiği de yok, buna rağmen herkes istediği görüşü özgürce savunabilir, ancak kendisi Sputnik Türkiye çalışanlarına ısrarla kişisel saldırılarda bulunuyor. Bir değil iki değil.'' ifadelerini kullandı.

Öncan'ın açıklamalarının devamı ise çok daha sert olan şu ifadeleri içerdi;

'''Yerli ve milli kontenjanı' diyerek aklınca bize yandaş, kendisine de muhalif demiş oluyor, ama ne hikmetse saldırıya uğrayan, gözaltına alınan, ajan ilan edilen, hedef gösterilen yine biz oluyoruz. 'Milli' SETA'nın fişleme raporunda bile kendisinin değil, bizim ismimiz vardı.

Ne Sputnik benim babamın kurumu ne de ben bir Rus vatandaşıyım. Burası benim kayıtlı, resmi ve yasal bir şekilde çalıştığım bir basın kuruluşu. Putin diye öteceğine proje ayağına AB'den alıp iç ettiği paraları anlatsın.

Bu liberal çetenin derdi gazetecilik de değil, Batı siyaseti kimi hedef gösteriyorsa o yöne doğru havlamak. Yarın bir gün Türkiye yeniden batı ile uzlaştığında bunlar kakara kikiri yine proje hibe peşinde koşacaklar.

Bu sülük takımının bütün olayı, içinde bulunmadıkları mağduriyetlerden nemalanıp birilerine yılışmak olduğu için herkesi kendileri gibi zannediyorlar.''

 

 

Besleme medya birbirine girdi! ile ilgili etiketler Rusya Vladimir Putin Sputnik Türkiye Erkin Öncan Mehmet Şafak Sarı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.