Beşiktaş'tan Süper Kupa zaferi... Siyah-Beyazlılar Antalyaspor'u penaltılar mağlup etti

Son şampiyon Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, Doha'da Süper Kupa için kozlarını paylaştı... Normal süresi 1-1 sona eren maçta uzatmalarda gol olmadı. Penaltılarda 4'te 4 yapan Kartal, 15. Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Kaleci Ersin Destanoğlu seri penaltılarda iki gole izin vermedi. Kartal, Önder Karaveli yönetiminde sezonun 3. kupasını kaldırdı.

1-1

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

9. dakikada ceza sahası içinde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Josef'in şutu yandan dışarı çıktı.

28. dakikada ceza yayı üzerinden Ghacha şutunu çekti, kaleci Ersin köşeye giden topu kontrol etti.

33. dakikada sağ kanattan Rosier’in kale önüne yerden pasında Atiba’nın şutu filelerle buluştu. 1-0

45+1. dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gelen ortada Atiba’nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Beşiktaş'tan Süper Kupa zaferi... Siyah-Beyazlılar Antalyaspor'u penaltılar mağlup etti

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

52. dakikada Kenan’ın pasında kale önünde topla buluşan Larin, bomboş durumda meşin yuvarlağı auta gönderdi.

64. dakikada sağ kanattan ceza sahasına sokulan Atiba’nın pasında sol çaprazdan Josef’in şutunu kaleci Boffin kurtardı.

65. dakikada Güray’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Crivelli’nin şutunda top kalenin üstünden dışarı çıktı.

74. dakikada sağ kanattan Hakan Özmert’in kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası dışında buluşan Güray’ın şutunda Atiba ters bir vuruşta meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-1

110. dakikada Umut’un ön direğe ortasında savunmadan seken topla penaltı noktası üzerinde buluşan Josef’in şutunu kaleci Boffin iki hamlede kontrol etti.

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor arasındaki Turkcell Süper Kupa mücadelesi, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda oynandı

Karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çaldı. Meler'in yardımcılıklarını ise Süleyman Özay ve Candaş Erbil üstlendi.

Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan 15. Süper Kupa, Almanya'nın ardından ilk kez Türkiye dışında bir ülkede oynandı. 2006 yılında ilk kez düzenlenmeye başlayan Süper Kupa, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Almanya'da oynanırken, daha sonra ise Türkiye'nin farklı illerinde sahiplerini buldu.

BEŞİKTAŞ: Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Pjanic, Kenan, Larin, Batshuayi

ANTALYASPOR: Boffin, Eren, Doğukan, Milosevic, Güray, Kudriashov, Poli, Crivelli, Ghacha, Bünyamin, Veysel

BEŞİKTAŞ 6'NCI, ANTALYASPOR İLK KEZ

Beşiktaş, 6. kez Süper Kupa'da boy gösterdi. Siyah-beyazlı ekip, daha önce oynadığı 5 finalin sadece 1 tanesinde kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

İlk kez düzenlenen 2006 yılında, kupanın finalinde Galatasaray ile karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar, Nobre'nin golüyle 1-0 galip gelerek Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdi.

Antalyaspor ise ilk kez Süper Kupa'da sahaya çıkactı. Seri penaltılarda Ersin Destanoğlu'na iki kez takılan Akdeniz ekibi hedefine ulaşamadı.

ÖNDER KARAVELİ DEVAM EDECEK Mİ

Süper Kupa, iki takımın teknik direktörü için de ayrı bir önem taşıyor. Ligde ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Sergen Yalçın'ın görevden alınmasıyla teknik direktörlüğe getirilen Önder Karaveli, kariyerinde ilk kez A takım seviyesinde bir kupa kazanma şansı yakalamış durumda.

Beşiktaş'ın başında çıktığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi alan Karaveli'nin Süper Kupa'yı kazanması halinde takımın başında sezon sonuna kadar görev alması bekleniyor.

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Nuri Şahin'in ise teknik direktörlük kariyeri, 5 Ekim'de başladı. Akdeniz ekibinin teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmasıyla birlikte futbol sorumlusu olarak göreve gelen Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinin 3. ayında kupa kazanma fırsatını elinde bulunduruyor. Genç teknik adam, Antalyaspor'un başında çıktığı 14 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.

İKİ TAKIMDA SON DURUM

Süper Kupa Finali öncesinde Beşiktaş'taki eksikler dikkat çekiyor. Kartal, Antalyaspor karşısında üst solunum enfeksiyonu bulgularına rastlanan Necip Uysal, Can Bozdağan, Salih Uçan, Güven Yalçın ve Serdar Saatçı'nın yanı sıra kamp kadrosuna alınmayan Oğuzhan Özyakup ile birlikte sakatlıkları süren Mert Günok, Gökhan Töre ve Kevin N'Koudou'dan bu maçta faydalanamayacak.

Antalya temsilcisinde ise sakatlıkları bulunan Doğukan Nelik, Harun Alpsoy ve Ufuk Akyol, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı.

Beşiktaş'tan Süper Kupa zaferi... Siyah-Beyazlılar Antalyaspor'u penaltılar mağlup etti ile ilgili etiketler Beşiktaş Antalyaspor Nuri Şahin Katar Önder Karaveli süper kupa Atiba Hutchinson Ersin Destanoğlu.
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.