Beşiktaş'ta koronavirüs nasıl yayıldı? BJK'da virüs neden patlak verdi? Siyah Beyazlılar bundan sonra ne yapacak?

Beşiktaş'ta koronavirüs neden patladı sorusu gündemde yoğun olarak araştırılıyor. Beşiktaş kulübünde hafta içi koronavirüs haberleri ard arda geldi. Başkan Ahmet Nur Çebi dahil 10futbolcunun koronavirüse yakalandığı haberleri spor dünyasını harekete geçirdi. Beşiktaş taraftarları takımlarında baş gösteren koronavirüs haberleri sonrası ayağa kalktı. Peki Beşiktaş'ta koronavirüs nasıl yayıldı? BJK'da virüs neden palak verdi? Detaylar haberimizde...

Beşiktaş'ta koronavirüs neden patlak verdi sorusu hem Beşiktaş taraftarı hem de futbolseverler tarafından araştırılıyor. Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasına karar verilirlen Beşiktaş Kulübünde koronavirüs patlak verdi. BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi dahil birçok futbolcunun koronavirüs testlerinin pozitif çıkması Beşiktaş taraftarını harekete geçirdi. Peki Beşiktaş'ta koronavirüs nasıl yayıldı? BJK'da virüs neden palak verdi? Siyah Beyazlılar bundan sonra ne yapacak? Detaylar haberimizde...

BEŞİKTAŞ'TA KORONAVİRÜS NEDEN PATLAK VERDİ?

Siyah-beyazlılar idmanlara en erken başlayan takımlardan biri oldu. Teknik direktör Sergen Yalçın, 20 Nisan'da futbolcuların da talepleriyle sadece küçük gruplar halinde ve aralarında en az 1.5-2 metre olacak şekilde antrenman yapmalarına izin verdi.

Buradaki en önemli ayrıntı ise, o dönemde tesiste minimum personel olması ve futbolcuların tesisin içini kullanmamasıydı. Oyuncular evde giyinip araçlarıyla geldikten sonra doğrudan sahaya çıkıp koşu ağırlıklı idman yaparak, bitiminde yine doğrudan araca binerek evlerine gitti. Bu şekilde yaklaşık 8-9 idman yapıldı.

BEŞİKTAŞ'TA KORONAVİRÜS NEDEN YAYILDI?

Takım idmanlarına geçilince virüs patladı


Futbol Federasyonu'nun liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıklamasından sonra resmi idmanlara geçen siyah beyazlılar, teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde daha kalabalık gruplar halinde çalıştı.

İdmanlara malzemeci, fizyoterapist, masör, teknik heyetin de eklenmesi ve Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nin çalışan personel kapasitesinin de artırılmasıyla, tesis içinde 100 kişiye ulaşan bir insan sirkülasyonu yaşanmaya başlandı. Bu sürede Nevzat Demir Tesisleri baştan aşağı dezenfekte edildi, her noktaya temizleme jelleri konuldu, hatta kamp tesisi girişine dezenfekte kabini bile yerleştirildi.

KORONAVİRÜS TESTLERİ GEÇ Mİ YAPILDI?


Takım halinde antrenmanlara başladıktan 3 gün sonra Koronavirüs testine girildi ve dördüncü gün yani 9 Mayıs'ta açıklanan sonuçlarda bir futbolcu ile teknik personelin pozitif olduğu belirtildi.

Burada sorgulanan ve tartışılan konu ise siyah beyazlıların virüs testini geç yaptırdığı şeklinde. TFF tarafından 1 Mayıs'ta ilk bölümü açıklanan 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'ndeki en önemli ayrıntı, bir kaç aşamada gösterilen idman protokollerinde, her evre başlamadan mutlaka test yapılması şeklindeydi.

Beşiktaş tesis

Siyah beyazlılar 5 Mayıs'ta takım idmanlarına başlamadan önce test yaptırmadı ve kimde ne olduğu bilinmeden 3 gün idman yapıldı. Dördüncü günde yapılan testlerde 2, dokuzuncu günde yapılan testlerde de 8 olmak üzere 10 kişide pozitif vakaya rastlandı.

BJK'DA KORONAVİRÜS NEDEN PATLAK VERDİ?


Görüldüğü gibi yaklaşık 100 kişinin bulunduğu Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde virüsü dışarıda kapmış olan bir veya bir kaç kişi, hem takıma hem de personele yaymış oldu.

BAŞKAN AHMET NUR ÇEBİ HER GÜN TESİSLERE GİTTİ!

Siyah-beyazlılarda Başkan Ahmet Nur Çebi'nin testinin de pozitif çıkmasıyla yaşanan şok doruğa ulaştı.

61 yaşındaki başkan Çebi, 'çok dikkat etmeme ve tüm tedbirleri almama rağmen bulaştı' dese de, neredeyse her gün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde olduğu için virüsü kaptı.

Bundan sonra ne olacak?


Beşiktaş'ta futbolcular ve personel için tehlike geçmiş değil. Koronavirüs'ün kuluçka süresinin 14 gün olmasından dolayı 'test sonucu negatif çıkanlar hâlâ tedirginlik yaşıyor' demek yanlış olmaz.

Siyah beyazlılar bundan sonra da koronavirüs testlerini yaptırmaya devam edecek. Şu anda alınan ilk önlem ise tüm test sonuçları tamamen negatife dönünceye kadar Nevzat Demir Tesisleri'ni tamamen kapatmak oldu.

Olayın psikolojik boyutlarını da düşünen siyah beyazlılar, yönetimin, takımın ve personelin yaşadığı yıkım ve tedirginlik giderilinceye kadar antrenmanlara başlamayı düşünmüyor.

Beşiktaş'ta koronavirüs nasıl yayıldı? BJK'da virüs neden patlak verdi? Siyah Beyazlılar bundan sonra ne yapacak? ile ilgili etiketler Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Sergen Yalçın BJK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.